Metav Websessions

De Metav is dan wel verschoven naar 2021, de VDW wil niet tot dan wachten om de metaalbedrijven te tonen hoe ze met de nieuwste oplossingen na de lockdown hun productie kunnen verhogen. Daarom organiseren de Duitse machinebouwers van 15 – 19 juni Metav Websessions onder het motto Let’s talk about innovation.


“De grootste uitdaging voor de industrie is hoe bedrijven na de lockdown hun productie opstarten, hun afzet stabiliseren en snel weer klaar zijn om te leveren”, zegt Wilfried Schäfer, directeur van de VDW. Daarom neemt de koepelvereniging van de Duitse werktuigmachinefabrikanten het initiatief om via online sessies klanten bij te praten over innovaties voor de producerende industrie. Net geen 90 bedrijven hebben zich voor het vijfdaagse evenement aangemeld.  Samen zijn ze goed voor zo’n 98 presentaties.  

Blijvend marketinginstrument?  

Net als op de Metav, zijn thema’s in het programma onderwerpen als de digitalisering, precisiegereedschappen, software, additive manufacturing, kwaliteitsborging maar ook CNC-machines en services. De sessies zijn interactief, bezoekers kunnen vragen stellen en het zijn niet alleen powerpointpresentaties die getoond worden maar ook simulaties, video’s et cetera. Udo Hipp, marketingmanager bij Hermle, ziet hierin al een marketinginstrument dat blijvend is. “De websessies zijn in de toekomst zeker een goede aanvulling op de marketingmix.”  

Interessante presentaties 

Een van de andere deelnemers is RoboJob, dat een presentatie geeft onder de noemer Automatisering als redder na de Coronacrisis. DMG Mori gooit het op de digitalisering. Het laat zien hoe je met de soft- en hardware van Tulip gemakkelijk zelf apps bouwt voor montageinstructies op training van nieuwe medewerkers.  Ook Umati komt aan bod, evenals de toepassing van Augmented reality door Oculavis. Pero pakt een thema op dat in de Nederlandse maakindustrie aan belang wint: methodisch reinigen als basis voor productkwaliteit. GE Digital presenteert hoe je digitalisering kunt inzette om je concurrentiepositie als machinebouwer te versterken. Digitalisering is de groeimotor voor middelgrote machinebouwer. Röders presenteert hardfrezen  als oplossing voor hoge oppervlaktekwaliteiten in korte cyclustijden.  

De VDW heeft het digitale platform opgetuigd samen met IndustryArena. Het aantal deelnemers per sessie is beperkt tot maximaal 200.  Meer informatie over Metav Websessions vind je hier

Pin It on Pinterest