precisiekoeling

Sandvik Coromant geeft de Capto-houder voor een van haar meest gebruikte draaigereedschappen, de T-Max P hardmetalen draaiwisselplaat, een upgrade door precisiekoeling door de houder toe te voegen. Hiermee vergroot men het procesvenster, wat goed uitpakt voor de onbemande productie.


De T-Max P wisselplaten in combinatie met de speciale Capto gereedschaphouders zorgen ervoor dat het koelmiddel zowel aan de spaangroef als aan de vrijloopvlakzijde van het gereedschap wordt toegevoerd. Hierdoor verbetert de spaanvorming, de spanen worden beter gebroken. Dat verhoogt de betrouwbaarheid van het draaiproces, en zorgt uiteindelijk dus voor meer onbemande uren. Het Coromant Capto systeem is een modulair snelwissel gereedschapconcept

Sandvik Coromant verhoogt procesbetrouwbaarheid CNC-draaien

precisiekoeling

Langere standtijd van gereedschappen

Het nieuwe koelconcept in de houder voor de wisselplaat verlengt daarnaast de standtijd van het gereedschap. De gereedschapfabrikant zegt dat deze 20% langer kan zijn. Het voordeel van onder-koelmiddel wordt nog groter bij toegenomen hitte-opwekking, waardoor componentkosten worden verbeterd en de gereedschapskosten per component worden gereduceerd. Praktijkervaringen tonen aan dat deze standtijdverlenging in specifieke situaties veel hoger kan uitvallen, tot wel 263 procent wat een klant van Sandvik Coromant meldt nadat hij was overgestapt naar de precisiekoeling. Precisiekoelmiddel is bijzonder gunstig voor het bewerken van ISO S, M en P werkstukmaterialen

Pin It on Pinterest