Made-in-Europe.nu
Machinefabriek v.d. Elsen

Wilvo Group breidt uit met overname Machinefabriek v.d. Elsen

Aan de schaalvergroting in de Nederlandse verspanende industrie wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd: Wilvo Group neemt branchegenoot Machinefabriek v.d. Elsen over. Dankzij de overname kan v.d. Elsen het automatiseren en optimaliseren van de productie voortzetten en zelfs versnellen.


Deze onderbouwing weerspiegelt precies de strekking van een marktanalyse die ABN Amro gemaakt heeft van de verspanende industrie voor FPT Vimag en Nevat. Hierin wordt onder andere de conclusie getrokken dat de noodzaak om te digitalisering tot een consolidatieslag in de sector zal leiden. De kloof tussen de generieke verspaners en de industriële partijen, financieel gesteund door kapitaal van investeerders, wordt groter.

Overname weerspiegelt conclusies marktanalyse

Automatsering bij Machinefabriek v.d. Elsen.

Vierde overname op tijd

Wilvo Group is een van deze industriële verspaners. De overname van Machinefabriek v.d. Elsen is de vierde op rij: GFM in 2020, ITEQ in 2021 en Van Den Broek in 2022. De overname van Machinefabriek v.d. Elsen sluit volgens Rob Lemmens, CEO van Wilvo, naadloos aan op de strategie van de groep. “Dit sluit natuurlijk perfect aan op onze pijlers ‘think’, ‘make’ en ‘organize’. Want een moderne toeleverancier biedt vandaag de dag meer dan enkel een product. V.d. Elsen krijgt binnen de WILVO Group direct de rol van expert op het gebied van lean manufacturing toebedeeld.” De twee bedrijven werken al langere tijd samen. Rob Lemmens zegt dat verdere groei het doel is van de groep. “Door deze kennis met elkaar te delen, zijn we -daar waar mogelijk- in staat om continu te verbeteren. Dit laatste past perfect binnen onze -gezonde- groeistrategie. Want groei maakt ons elke dag beter en daar plukken onze klanten de vruchten van.”

Investeringsfonds

Machinefabriek v.d. Elsen levert hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules toe. Bij het bedrijf met 22 CNC machines werken 27 vakmensen. Gerard van den Elsen is het bedrijf in 1984 thuis begonnen. Sinds 2000 is het bedrijf in handen van Ron Luijten en Jos Kox. De overname is mogelijk doordat private equity fund Borromin in 2019 een meerderheidsbelang heeft genomen in Wilvo. Het investeringsfond richt zich op middelgrote bedrijven in Duitstalig Europa en de Benelux en wordt financieel gesteund door het European Fund for Strategic Investments (EFSI).

Lees ook de Benchmark Verspanen 2022 die een beeld schetst van de actuele trends in de verspanende industrie en hoe de Nederlandse bedrijven daarmee omgaan

Foto: lean manufacturing bij Machinefabriek v.d. Elsen (foto Machinefabriek v.d. Elsen)

Pin It on Pinterest