Op de EMO introduceert RoboJob een nieuwe servogrijper voor het Tower systeem. Daarnaast laat het het Schunk KSP-BWA wisselsysteem zien. Dit systeem wisselt automatisch de bekken van een opspanning in de freesmachine.


Flexibele automatisering is duidelijk een thema bij RoboJob op de EMO. Het Tower systeem biedt al veel flexibiliteit, RoboJob voegt daar nog meer flexibiliteit en vooral autonomie aan toe met de grijper en het wisselsysteem. Hiermee kan men langer autonoom werken aan verschillende batches.

Langere autonomie nu ook bij het CNC frezen


Veelzijdige grijper

“Net als elke andere grijper heeft ook deze grijper twee kanten: één om een onbewerkt werkstuk te hanteren en de andere om het afgewerkte werkstuk te hanteren,” vertelt CEO Helmut De Roovere.  “Werkstukken kunnen onder andere schijven, blokken en assen zijn.  Maar de servogrijper kan ook opspanmiddelen, klauwplaten, afzonderlijke bekken van een opspanapparaat en spantangen hanteren.  Bovendien kan de robot zelf van grijper wisselen in functie van wat hij zal moeten vastnemen”, zegt RoboJob CEO Helmut de Roovere over deze innovatie.


Bekken van freesopspanning wisselen

De tweede manier om de autonomie te verhogen is het nieuwe spansysteem van Schunk. Eerder al is het Rapido systeem voor de Tower geïntroduceerd. De robot wisselt dan de individuele spanklauwen van een draaimachine. Deze flexibiliteit komt er nu ook voor de CNC freesmachines. Het Schunk KSO-BWA wisselsysteem laat de robot de bekken in de opspanning van de freesmachine wisselen, zodat niet de hele opspanning gewisseld hoeft te worden. Dit levert vooral een kostenbesparing voor de klant op, omdat enkel in de bekken geïnvesteerd moet worden en niet in complete opspanningen.


RoboJob toont verder nog de HWR klemmen van HWR Spanntechnik op de Mill-Assist. Hiermee wordt pallethandling op de Mill Assist mogelijk. Daarnaast staat op de stand de doe-het-zelf cobot Coby CNC. RoboJob is nu zover met deze instap automatisering dat de cobot online besteld kan worden en de klant deze zelf installeert.

Pin It on Pinterest