Het in München gevestigde technologiebedrijf Agile Robots AG sluit zich als strategische investeerder aan bij idealworks, een dochteronderneming van de BMW Group die eind 2020 werd opgericht. Het neemt een meerderheidsbelang in de BMW start-up. Agile Robots zelf is een spin-off van het German Aerospace Center (DLR).


Het gaat om een serie A investering in idealworks, dat eind 2020 is opgericht. Als deeptechbedrijf bevordert idealworks de industriële automatisering in productie en logistiek door een robotica-ecosysteem te ontwikkelen. Het portfolio van idealworks bestaat uit het intelligente automatiseringsplatform AnyFleet, de autonome mobiele robot (AMR) iw.hub en het besturingssysteem voor mobiele robotica iw.os. Sinds de oprichting eind 2020 zijn al 600 iw.hubs geïmplementeerd binnen de verschillende vestigingen van BMW. Agile Robots (1.200 medewerkers) ontwikkelt kracht-moment sensoren en beeldverwerkingstechnologie en wil een brug slaan tussen Kunstmatige Intelligentie en robotica.

Platforms maken gelijktijdige integratie verschillende robots mogelijk


Nieuwe oplossingen en nieuwe markten

“Een bewijs voor de digitalisering en technologische ontwikkeling binnen de BMW iFactory. Samen met Agile Robots zal idealworks zijn robotica-ecosysteem verder uitbreiden om nieuwe en innovatieve oplossingen op het gebied van industriële automatisering te ontwikkelen, zowel in de software- als in de hardwaresector. De samenwerking versnelt ook de internationalisering van het bedrijfssegment”, zegt Michael Nikolaides, hoofd productienetwerk en logistiek bij BMW Group.


Integratie verschillende robots

In een dynamische concurrentieomgeving vertrouwen beide bedrijven op procesoverkoepelende platforms die de gelijktijdige integratie van verschillende robots mogelijk maken, inclusief apparaten van andere leveranciers. Kunstmatige intelligentie is een belangrijke succesfactor bij het gebruik van heterogene robotvloten in complexe omgevingen en bij het creëren van digitale tweelingen voor plannings- en simulatiedoeleinden.

Samenwerking externe partijen

Naast de voortzetting van bestaande samenwerkingsverbanden met technologiebedrijven zoals NVIDIA Corporation, Microsoft Corporation en ADLINK Technology Inc. maakt de investering de gezamenlijke ontwikkeling van nieuwe oplossingen en technologieën en de toegang tot andere branches en markten mogelijk.

Vorige maand heeft Agile Robots ook al een meerderheid verworven in Bär Automation.

Pin It on Pinterest