Made-in-Europe.nu

Seco technisch opleidingsprogramma dicht kloof met laatste verspaningstechnologie

Seco Tools start voor verspanend Nederland in juni met een aantal studiedagen waarop de nieuwste gereedschap- en verspaningsstrategieën behandeld worden. Dit Seco Technical Education Program (STEP) moet bedrijven helpen de technische kloof tussen hun praktijk van alle dag en de nieuwste gereedschap- en verspaningstechnologie te overbruggen.

 

Vier STEP-dagen rond draaien, frezen, gaten maken en ISO-S en –M

STEP is een echt opleidingsprogramma, dat op de praktijk is gericht. Deelnemers leren er de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van verspanende gereedschappen, gekoppeld aan de verspaningstechnologie die erbij hoort. Seco Tools biedt het programma in Nederland aan samen met Stodt in Hengelo. Patrick De Vos van Seco Tools: “In de praktijk is er een kloof tussen de beschikbare technologie en de technologie die mensen in hun praktijk gebruiken. STEP is een praktisch scholingsprogramma dat deelnemers de kennis geeft over de toepassing van de laatste gereedschaptechnologie.”

 

STEP juni: frezen en draaien

In totaal behelst het programma 4 dagen, die elk een afgerond programma behandelen. Op 11 juni is de aftrap met een programma over draaien. Onderwerpen die aan bod komen zijn ISO norm & hardmetaalkwaliteit, werkstukmaterialen en verspaanbaarheid, draaigereedschappen, snijvoorwaarden, snijmaterialen, geometrieën, probleemoplossingen en hogedrukkoeling (HPDC) en multidirectioneel draaien (MDT). Een week later, op 18 juni staat frezen op het programma. Dan wordt er gepraat over freestypes, snijvoorwaarden, geometrieën, freespositionering, gemiddelde spaandikte en voeding per tand; hoogvoedingsfrezen, frezen met ronde snijplaten, HPM frezen, snelheidsfactor, freesstrategieën (geometrisch en technologisch), frezen met grote uitsteeklengte, kopieerfrezen. Tijdens deze dag wordt ook ingegaan op machine- en CAM-aspecten rond het frezen en de vraag hoe het freesproces te optimaliseren.

 


Bekijk hier een korte video waarin Patrick De Vos van Seco Tools het idee achter STEP uitlegt.

 

September: gaten maken

De twee andere STEP dagen bij Stodt vinden plaats op 17 en 24 september. De eerste gaat over gaten maken. Daarin is er aandacht voor het kwaliteitsaspect en de theorie van volhardmetaalboren, snijplaatboren, kroonboren, kotteren, ruimen. Een week later op 24 september gaat het over ISO-S en ISO-M. Verspaanbaarheid van roestvrij staal, duplex, superlegeringen en titanium wordt besproken. Ook het begrip specifieke snijkracht en gemiddelde spaandikte komt dan aan bod, evenals het gebruik van hoge druk koeling bij het draaien, freesstrategieën en verschillende types slijtages.

Alle STEP-dagen duren een hele dag, van 9 – 16.00 uur. Meer informatie kun je hier vinden.

Pin It on Pinterest