Made-in-Europe.nu
Morse UOP

Morse UOP schudt gereedschapmarkt op: 2 dagen naslijpservice VHM-frezen

Binnen twee werkdagen je nageslepen VHM-frees (van Morse UOP) terug in huis. Met 100% performance garantie. Met dat concept wil Morse UOP vanuit de vroegere gereedschapslijperij Van der Vleuten in Helmond de markt in de Benelux opschudden. Slaat het concept hier aan, dan volgt de uitrol naar Duitsland gevolgd door de rest van de wereld.

 

Moederbedrijf van Iscar koopt Helmondse slijperij voor uitrol nieuw concept

Binnen Iscar is de Nederlandse vestiging tot nog toe het meest succesvol in VHM-frezen, -boren en -tappen. Zo succesvol dat Eric van Leeuwen, directeur Iscar Nederland, van de top van het bedrijf toestemming heeft gekregen om een volledig nieuw concept in de markt te zetten. Onderdeel van die plannen is onder andere de overname van gereedschapslijperij Van der Vleuten in Helmond, die sinds 1 juli formeel onder de nieuwe naam Morse UOP opereert.

 

Proceszekerheid bieden

“Wij hebben naar de markt gekeken en de klanten gevraagd waar nu echt behoefte aan is”, zegt Peter van Gent, samen met Eric van Leeuwen de bedenker van het concept. Deze behoefte kun je volgens beiden het beste samenvatten in de woorden proceszekerheid en geen hoofdpijn. Op dit moment zijn verspanende bedrijven gedwongen om voorraden aan te houden omdat het herslijpen van VHM-gereedschappen al gauw enkele weken duurt. Daarna krijgen ze een nageslepen frees retour, met telkens een andere diameter en die niet herkenbaar is als een nageslepen product. Kortom, vat Peter van Gent samen: onnodig hoge kosten vanwege de voorraden en veel verloren uren doordat de frezen opnieuw ingemeten moeten worden. “Bovenal speelt de proceszekerheid. Men zet de nageslepen frezen niet onbemand in omdat men geen zekerheid heeft over de performance.”

 

De IMC Group gaat de komende jaren verder investeren in de Helmondse gereedschapslijperij als deze het nieuwe smart grind concept uitrolt.
De IMC Group gaat de komende jaren verder investeren in de Helmondse gereedschapslijperij als deze het nieuwe smart grind concept uitrolt.

 

Twee dagen levertijd

Het concept waarmee Morse UOP de markt op komt, is smart grind. De klant kan deze smart grind service straks kopen bij de nieuwe VHM-frees. Marcel Röttjers, directeur van slijperij Morse UOP: “We gaan terug naar twee dagen levertijd. Als de klant vandaag de frees verstuurt, heeft hij overmorgen het nieuwe gereedschap in huis.” Deze korte levertijd lukt doordat de slijperij in Helmond de VHM-frezen herslijpt tot een vaste maat en dan op voorraad legt. Omdat de frees exact geslepen wordt zoals een nieuwe, durft men de prestaties en standtijd te garanderen. “De standtijd is 100% van die van een nieuwe frees.” Via een kleurcodering op de verpakking is direct zichtbaar dat de frees opnieuw geslepen is. Alle maten worden op het etiket geprint en de levering geschiedt met een stepfile zodat de nageslepen frees direct in een CAM-programma kan worden ingelezen.

 

30% kostenbesparing

Peter van Gent verwacht dat klanten met dit concept hun gereedschapkosten met 30% kunnen reduceren. Om het nieuwe model waar te kunnen maken, heeft de IMC Group waartoe zowel Iscar als Morse UOP behoren, al geïnvesteerd in extra machines in Helmond. Ook andere uitbreidingsplannen staan op stapel. De Nederlandse gereedschapslijperij gaat daarnaast een rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe gereedschappen, samen met de Italiaanse fabriek van Morse UOP.

In het digimagazine van september verschijnt een uitgebreider artikel over het nieuwe concept waarmee UOP Morse de markt wil opschudden

 

Pin It on Pinterest