Made-in-Europe.nu

BMW betrokken bij ontwikkeling industriële 3D printer van HP

Autofabrikant BMW is een van de partijen die al vijf jaar achter de schermen betrokken zijn bij de ontwikkeling van de industriële 3D printer van HP. Deze is vandaag in Orlando op Rapid geintroduceerd. BMW ziet zeker kansen voor een doorbraak richting serieproductie.

 

Bedrijven als BMW, Siemens, Nike, Shapeways en Johnson & Johnson bij de ontwikkeling van de nieuwe printtechnologie betrokken geweest. Dit zijn volgens de sectoren waar HP zich het eerste op richt. Jens Ertel van het Additive Manufacturing Center van BMW zegt de samenwerking met HP te zien als een belangrijke stap in de roadmap naar 3D printen in de serieproductie.

 

Industriële toepassingen

HP Jet Fustion 3D printtechnologie is een printtechnologie voor kunststof componenten, echter van een hoge kwaliteit en geschikt voor eindtoepassingen. In een video demonstreert HP hoe met een 3D geprinte karabijnhaak die in een half uur geprint is – en een kwart weegt van de stalen varianten – een auto wordt opgetild door een heiskraan. De belasting kan 5 ton zijn. Lees op 3D print magazine meer over deze nieuwe industriële 3D printer.

Zo ziet de workflow in een 3D printfabriek er volgens HP straks uit:

industriële 3d printer

 

 

Pin It on Pinterest