Made-in-Europe.nu
Unisign Uniport6000

Unisign gaat met Encoma Nederlandse markt actiever bewerken

Unisign heeft een nieuwe vertegenwoordiging in Nederland: Encoma, geleid door John Snijders. Met deze samenwerking wil de Nederlandse machinebouwer de afstand tot de Nederlandse klanten verkleinen en de thuismarkt actiever gaan bewerken.

 

John Snijders heeft vroeger voor Unisign gewerkt en kent het bedrijf en de machines dus heel goed. Sinds 2011 bouwt hij binnen zijn onderneming Encoma een portefeuille op van machines en software-oplossingen voor zowel het micro- als macro bewerken in de CNC-industrie. “Unisign past precies in het gat tussen het micro- en macrobewerken”, zegt John Snijders, die blij is zijn vroegere werkgever te kunnen vertegenwoordigen op de thuismarkt.

 

Kansen op de thuismarkt

Unisign zit in een continue verbeteringsproces en is er van overtuigd dat Encoma een grote toegevoegde waarde zal hebben voor onze Nederlandse markt. Niet alleen zal de afstand tot de klanten hierdoor kleiner worden, er zal ook intensiever en efficiënter op klantwensen en ondersteuning ingespeeld kunnen worden. John Snijders ziet veel kansen voor de CNC-machines van Nederlandse bodem. De Unipent 4 en 5 zijn typische machines voor volumeverspaning, onder andere in de luchtvaartindustrie. “Daarvoor liggen er ook in Nederland kansen.” En hij merkt in de contacten die hij vanuit Encoma met verspanende bedrijven in Nederland heeft, dat ook de markt voor combimachines zich positief ontwikkelt. Unisign speelt daarop in met de Unicomreeks. Dat geldt eveneens voor de portaalmachines. De kracht van Unisign is volgens hem evenwel dat de machinebouwer vanuit de basis altijd met de klant verder denkt om tot speciale oplossingen te komen. Dat laatst zit verankerd in de bedrijfsfilosofie: standaard machines zodanig ontwikkelen dat ze ook op maat gemaakt kunnen worden om de ideale oplossing voor iedere individuele klant te creëren.

 

Pin It on Pinterest