Made-in-Europe.nu

Precisie draadvonkers van Seibu naar de Benelux

Artech Solutions gaat de Japanse precisie draadvonkmachines van Seibu Electrical & Machinery in de Benelux verkopen. De première is op de Technishow. Op de beurs dingt de fabrikant mee naar de Technishow Innovation Award met de speciale EL Coating technologie voor het draadsnijden van hardmetaal.

 

Artech Solutions ziet kansen in hightech industrie voor Japanse precisie draadvonkers

“De Nederlandse vonkmarkt is niet heel groot. Maar juist voor het segment waarin Seibu opereert, is Nederland een heel interessante markt. Voor de hightech toepassingen in de Nederlandse industrie is de Seibu technologie heel geschikt”, zegt Werner Arns van Artech Solutions. “Seibu zit in het hoogste segment van draadvonken.”

 

 

Tot 1µm positioneernauwkeurigheid

De Japanse fabrikant bouwt de waterbad draadvonkmachines in een standaard versie (± 3µ positioneernauwkeurigheid in elke as); een high performance uitvoering (± 2µ) en de topklasse high end versie (± 1µ nauwkeurigheid). Met name deze laatste uitvoering staat volgens Werner Arns aan de top. Binnenkort gaat een potentiële klant uit de Benelux deze high end versie testen voor het draadvonken van hardmetaal in een waterbad. Seibu biedt voor hardmetaal namelijk een bijzondere optie op de draadvonkmachine, EL Coating. Deze technologie legt tijdens het vonken telkens een dun laagje messing over het hardmetaal. Hierdoor wordt voorkomen dat het cobalt door het demiwater wordt uitgespoeld, het zogenaamd pittingeffect. “Die optie heb ik in mijn 25 jaar in deze business nooit eerder gezien”, zegt Werner Arns. Hij dingt met de technologie mee naar de Technishow Innovation Award, die begin maart wordt bekend uitgereikt. Seibu gaat qua draaddiktes tot 0,03 mm met de optie dun-draad. De Japanners bouwen naast deze drie waterbadmachines ook nog een speciale machine op oliebasis, de M25LP. De tafelafmetingen bedragen 350 x 250, 500 x 350 en 750 x 500 mm.

 

Seibu

 

Machines op Technishow

Tot nog toe was Seibu in de Benelux niet vertegenwoordigd. Werner Arns ziet echter in de hightech industrie zeker kansen voor het merk. Daarom heeft hij afspraken gemaakt met het Japanse concern en de Europese hoofdverdeler Elo Erosion, dat Artech Solutions Seibu in de Benelux gaat vertegenwoordigen. “Op de Technishow demonstreren we een machine”, kondigt Arns aan. Daarnaast neemt hij de machines van Exeron mee naar de beurs. Met het nieuwe merk verbreedt Artech Solutions het leveringsprogramma, dat naast de draad- en zinkvonkmachines uit de HSC freesmachines van Exeron bestaat, de startgatvonkboor machines van Heun en Madra en de nodige opspanmiddelen en verbruiksgoederen voor de EDM machines.

FOTO: Hardmetaal (60 HRc) in 7 snedes bewerkt met 0,2 mm dunne draad. Oppervlaktenauwkeurigheid Rz 0,44 µm.

info.artech@ziggo.nl

 

Pin It on Pinterest