Made-in-Europe.nu

Heidenhain opent Application Center tijdens Demoweek

Heidenhain opent tijdens de Demoweek een gloednieuw Application Center in Ede. Samen met partners worden hier workshops georganiseerd om state-of-the-art verspaningstechnologie te demonstreren.

De afgelopen maanden heeft Heidenhain in Ede hard gewerkt aan het nieuwe Application Center. Centraal staat de Hedelius Acura 65, een 5-assig bewerkingscentrum voorzien van de Heidenhain TNC 640 besturing, geleverd door Promas. Tijdens de Demoweek wordt op deze machine onder andere Connected Machining gedemonstreerd.

Showroom van moderne verspaningstechnologie

Met Connected Machining heeft de productie-afdeling vanaf de CNC-machine toegang tot informatie van ondersteunende afdelingen in het bedrijf. De CNC-operator kan direct toegang hebben tot digitale tekeningen, orderinformatie, werkinstructies et cetera. Onderdeel van Connected Machining is StateMonitor. Met deze software kan de effectieve spindelbenutting van CNC-machines worden geregistreerd, inclusief foutmeldingen. Niet alleen informatie van CNC-machines met Heidenhain besturingen worden uitgelezen, ook machines met andere besturingen kunnen bijna altijd gekoppeld worden.

Applicaties worden steeds complexer

Het doel van het nieuwe Application Center is klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen. “De wereld van de verspanende industrie wordt complexer. Klanten komen steeds vaker met applicatievragen naar ons toe. Daarom hebben we met Peter Jansen al een ervaren applicatie engineer aangetrokken. Met dit Application Center zetten we de volgende stap om klanten te helpen alle functionaliteiten uit hun CNC-besturing te halen”, zegt Paul Venema, Accountmanager Machine Tools bij Heidenhain Nederland. Denk hierbij een features in de CNC-besturing zoals Dynamic Precision en Dynamic Efficiency.

Up to date verspaningstechnologie

Doordat Heidenhain hierin samenwerkt met andere partners, zoals Promas, kan telkens de meest moderne verspaningstechnologie worden gedemonstreerd. Ook deze partners gaan het Application Center benutten door demonstraties en workshops. Deze partners zijn actief op onder andere het vlak van CAM-software, gereedschapbeheersystemen, tooling et cetera. Doordat een partner zich telkens voor een relatief korte periode van één tot anderhalf jaar aan het Application Center verbindt, is gewaarborgd dat steeds de nieuwste technologie gedemonstreerd kan worden. “Ons doel is om echt de nieuwe oplossingen te demonstreren”, legt Paul Venema uit.

Meetcyclus en Connected Machining

Tijdens de Demoweek demonstreert Bemet samen met Heidenhain hoe je een cyclus voor een meettaster kunt programmeren in je CAM-software en de meetcyclus automatisch te laten uitvoeren door de machine.

De Demoweek vindt plaats van 19 tot en met 22 maart. Op 19, 20 en 21 maart organiseert Heidenhain diverse workshops in het nieuwe Application Center.

Pin It on Pinterest