Made-in-Europe.nu

EMCO toont RoboJob Turn-Assist op EMO

RoboJob demonstreert de automatiseringsoplossingen op de EMO dit keer ook bij de Oostenrijkse machinebouwer EMCO. De combinatie van Turn-Assist 200i met de EMCO HP45, die onlangs tijdens het Open House van EMCO te zien was, staat in september eveneens op de EMO in Hannover.

 

RoboJob is dit jaar actief geworden in Oostenrijk. EMCO heeft het dealerschap voor de Belgische robotlaadsystemen op zich genomen. Vanwege het succes tijdens het open huis, dat meer dan 300 bezoekers naar Hallein trok, hebben de twee bedrijven besloten om ook op de EMO gezamenlijk op te trekken. De EMCO HP45 CNC-draaibank wordt hier eveneens met de Vlaamse automatisering getoond. Dit betekent dat RoboJob op nog meer stands van machinebouwers aanwezig zal zijn.

RoboJob voor het eerst op EMO in hal met de grote machinebouwers

 

RoboJob verhuist dit jaar op de EMO naar de hal met de grote machinebouwers, hal 27. 

 

Hal 27

Voor RoboJob wordt het de derde deelname aan de EMO. Voor het eerst staat het dit jaar in hal 27, waar alle grote machinebouwers staan. “In 2017 stonden we nog in de hal met Robotica en Automatisering, maar nu staan we in de hal waar we moeten staan,” aldus Helmut De Roovere, CEO. “In deze hal staan we pal naast de grote spelers in de CNC-machinemarkt; hier lopen dus ook onze klanten rond. Het wordt veel makkelijker voor hen om ook even bij ons langs te komen.”

 

RoboJob bestrijkt nu heel West-Europa

Voor de Belgische automatiseerder wordt de EMO ongetwijfeld de belangrijkste van de 30 beurzen in binnen- en buitenland waar het dit jaar aan deelneemt. Momenteel verkoopt RoboJob de systemen in hele West Europa. Méér dan 80% van de systemen die in Heist-op-den-Berg worden gebouwd, belandt uiteindelijk bij een verspanend bedrijf buiten België. De internationalisering heeft eveneens zijn weerslag op het bedrijf, dat steeds internationaler van samenstelling wordt. De 50 medewerkers bij RoboJob komen dan ook uit zes landen. “Het zijn heus niet allemaal Belgen die bij ons werken”, weet De Roovere. “We hebben ondertussen collega’s die afkomstig zijn uit Duitsland, Nederland, Polen, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk. Als ze over de juiste technische skills beschikken, mogen daar wat mij betreft heus nog nationaliteiten bijkomen.”

De EMO 2019 vindt plaats van 16 – 21 september in Hannover. Gratis toegangskaarten kun je hier bestellen.

Pin It on Pinterest