Made-in-Europe.nu
Herlme

High heels frezen of 3D metaalprinten

High heels inspireren blijkbaar. Je komt ze vaak tegen als demostukken op beurzen, vooral als het om 3D printen gaat. De engineers van Hermle hebben dat niet op zich willen laten zitten. 

 

Op Moulding Expo lieten ze dit fraai stukje freeswerk zien: high heels, geprogrammeerd met Hypermill, gefreesd op een Hermle 5-assig bewerkingscentrum. Op de beurs toonde Hermle de C 32U Dynamic. Siemens toonde in Stuttgart dezelfde Hermle-machine, maar dan in de standaard uitvoering en met Sinumerik 840 D sl.

 

Herlme
5-assig gefreesd door Hermle.

 

Op Materialise World Conference in Brussel kwamen we een paar weken hiervoor deze ‘stiletto’s’ tegen: 3D geprint, in roestvrij staal.  De gebruikte technologie is lasersinteren. Het bijzondere aan deze schoen is de rasterstructuur in de iele hak. Daardoor is de sterkte net zo hoog als uit vol materiaal, maar neemt het gewicht van de schoen wel flink af. Deze structuur is gemaakt met Lightweight Structures module van 3-MaticSTL, een software-pakket van Materialise.

 

3-maticSTL
3D geprint. Het bijzondere is de rasterstructuur die Materialise heeft gemaakt om de schoen lichter te maken.

1 comment

Pin It on Pinterest