Made-in-Europe.nu
Grindtec

Grindtec 2016: podium voor slijptechnologie nog internationaler

Grindtec 2016 wordt opnieuw groter dan de vorige editie van deze slijpbeurs. Enkele maanden voor de start, staat de teller van het aantal exposanten al praktisch gelijk met de eindstand in 2014. Al 511 bedrijven hebben zich aangemeld, zodat het record van 520 exposanten zeer waarschijnlijk gebroken gaat worden. Ook een aantal leden van de Nederlandse Precisie Slijpbedrijven neemt half maart deel aan Grindtec 2016 in Augsburg.

 

Delegatie van NPS neemt deel aan internationale slijpbeurs

De Nederlandse precisieslijpers zijn niet de enige buitenlandse partijen op de slijptechnologiebeurs, die dit jaar van 16 – 19 maart in Augsburg plaatsvindt. Liefst 40% van de deelnemers komt namelijk van buiten Duitsland. Daarmee bevestigt Grindtec opnieuw de naam als een steeds belangrijker internationaal podium voor alles wat met precisieslijpen te maken heeft. In totaal nemen er bedrijven uit 27 landen buiten Duitsland deel. Zwitserland is met 67 exposanten de grootste buitenlandse partij; vanuit de VS groeit het aantal deelnemers van 8 naar 12 en vanuit Taiwan van 4 naar 8. De belangstelling vanuit Azië neemt sterk toe, laat de beursorganisatie weten. De Nederlandse delegatie telt 6 deelnemers: AVN Slijpmaterialen, GSE Technology, Hembrug Machine Tools, KGS Diamond International, Timesavers Internatyional en de branchevereniging Nederlandse Precisie Slijpbedrijven. NPS heeft een steunpunt op de centrale FDPW-stand in hal 5.

 

Veel innovaties verwacht

Ondanks dat pas enkele maanden geleden de fabrikanten van metaalbewerkingsmachines zich op de EMO in Milaan hebben gepresenteerd, verwacht Grindtec 2016 veel innovaties. Op dergelijke grote evenementen is slijptechnologie immers vaak een ondergeschoven kindje. Vandaar de grote interesse voor de speciaalbeurs. In ieder geval verwachten de organisatoren nieuwe slijpmachines die op Grindtec hun première beleven, nieuwe filtersystemen voor koelsmeersystemen, innovaties qua opspanning en vele software innovaties. Dit laatste punt zal dit jaar sterk in de belangstelling staan, nu zelfs 5-assige CNC-slijpmachines via de nieuwe besturingen intuïtief te bedienen zijn. Ook simulatiesoftware voor slijpmachines zal ruimschoots op de beurs aanwezig zijn.

 

Schleiftechnik 4.0: automatisering en dataverwerking

Een nieuw themapark op Grindtec is Schleiftechnik 4.0. In de nieuwe hal 4 worden nieuwe automatiseringsmogelijkheden belicht, evenals de logistieke voordelen door het efficiënter benutten van data in de hele procesketen. Grindtec legt hier dus een link naar Industrie 4.0, een thema dat ook in de presentaties aan bod zal komen. Verder nemen meerdere onderzoeksinstituten deel aan de beurs en zullen ze ook nieuwe technologie presenteren. De recente innovaties worden toegelicht in het Grindtec Forum tijdens de beurs.

Grindtec 2016 vindt plaats van 16 – 19 maart in de Messe Augsburg.

 

1 comment

Pin It on Pinterest