Made-in-Europe.nu

Lacom koppelt Robojob Tower aan Integrex

Lacom Machinefabriek wordt de eerste Nederlandse verspaner die het nieuwe automatiseringsconcept Tower van RoboJob gaat gebruiken. De toeleverancier in Budel plaatst het geavanceerde automatiseringssysteem bij een Mazak Integrex.

RoboJob heeft al 10 bestellingen voor nieuwe automatiseringssysteem

Lacom Machinefabriek in Budel zet al lang in op automatisering. De eerste robot kwam er al in 1999. Tijdens de laatste crisis heeft Lacom qua automatisering zelfs een tandje bijgeschakeld. “Door te automatiseren, hebben we ons kostenniveau elk jaar kunnen verlagen. Dat geven we terug aan onze klanten, zodat het een win-win situatie voor beiden is”, zo zei Driek Lammers van Lacom Machinefabriek vorig jaar nog.

 

Uit binnen- en buitenland

Nu is hij de eerste Nederlandse ondernemer die voor het nieuwe automatiseringsysteem van RoboJob kiest. “Dat net zij voor de Tower kiezen, is toch een enorme erkenning voor onze collega’s in R&D die dit concept volledig hebben uitgedokterd”, zegt Bert den Ouden, area sales manager voor de Vlaamse automatiseerder. Bij Lacom komt de Tower bij een Mazak Integrex machine te staan. Vorig jaar demonstreerden RoboJob en Mazak zo’n combinatie al op de huisshow van Mazak in Leuven. Ondertussen heeft RoboJob al 10 bestellingen voor het systeem ontvangen. Uit Nederland Duitsland en Italië.

 

RoboJob Tower

De RoboJob Tower zoals deze in Leuven gedemonstreerd werd aan een Mazak Integrex.

 

8,4 m2 opslagruimte op 1,4 m2 vloeroppervlak

RoboJob demonstreert de Tower ook op de komende Technishow. Daar wordt het de blikvanger op de stand. Het bijzondere aan het concept is dat op 1,4 m2 vloeroppervlak liefst 8,4 m2 laadruimte wordt gecreëerd. Zoals de naam al zegt, de Tower gaat namelijk de hoogte in. Deze lades kunnen worden gebruikt voor de opslag van ruw materiaal, halffabrikaten maar ook klauwplaten. RoboJob past namelijk als eerste het nieuwe klauwwisselsysteem van Kitagawa toe. Door een speciale interface te ontwikkelen, kan een deel van de klauwplaat worden gewisseld. Hierdoor kun je meerdere diameters stafmateriaal onbemand bewerken. Met name deze flexibiliteit is wat verspaners zoeken met alsmaar kleiner worden series en de toename van enkelstuks productie.

Hier kun je een uitgebreid artikel over de RoboJob Tower lezen. En op de Technishow staat het systeem in hal 10 stand E30.

FOTO: het wisselen van de chuck face zodat je een andere diameter kunt bewerken.

 

Pin It on Pinterest