Made-in-Europe.nu
Oculavis

Makino test Oculavis AR voor support bij storingen

De Akense start-up Oculavis demonstreert deze week op de Axoom-stand op de Hannover Messe hoe machinebouwers en onderhoudsbedrijven via Augmented Reality hun service kunnen verbeteren. Vanaf de stand ondersteunt een expert de CNC operator van een Makino D500, die aan de Japanse machine in het Werkzeugmaschinenlabor in Aken staat.

 

Oculavis kiest voor Axoom platform voor integratie AR-diensten

Smart glasses en augmented reality kunnen een grote rol gaan spelen in onderhoud aan machines; net als het verhelpen van storingen. Oculavis heeft hiervoor Share ontwikkeld. Via Share worden operators digitaal gekoppeld aan de experts van de machinebouwer, ongeacht de locatie waar beiden zich bevinden. De spin off van de RWTH Aachen en het Fraunhofer, biedt daarmee een oplossing om het onderhoud aan machines en installaties efficiënter te maken.

 

Realtime data uitwisselen

De Oculavis medewerker in Hannover ziet live exact dezelfde machinedata als de operator in Aken, dankzij het feit dat deze een slimme bril draagt die data via het platform deelt. Ook beelden en video’s worden live gedeeld. De expert in Hannover geeft de operator instructies en volgt live wat er gebeurt in de machinewerkplaats van de RWTH Aachen. Omgekeerd ziet de operator instructies en andere belangrijke informatie op zijn scherm. Doordat de expert direct toegang heeft tot alle relevantie data in de machine en rechtstreeks communiceert met de operator, verloopt het oplossen van de storing veel sneller.

 

Mercedes-Benz gebruikt ook Axoom platform

Oculavis gebruikt het Axoom platform om de oplossing eenvoudig te implementeren, zonder dat er complexe IT infrastructuur ontworpen moet worden. Daarom is Oculavis partner geworden van Axoom, dat als open platform derden de kans biedt hun apps aan te bieden. Axoom presenteert op de Hannover Messe meerdere toepassingen, waaronder de trendanalyse van laserlasrobots in de Mercedes-Benz fabriek in Sindelfingen. De analyse van de data gebeurt deels door algoritmen, deels door experts van Trumpf.

 

40 klanten

Axoom laat met de toepassingen zien dat de openheid van het platform ervoor zorgt dat toepassingen heel snel geïntegreerd kunnnen worden. Machines en sensoren kunnen via het platform IoT ready worden gemaakt. Axoom heeft vandaag de dag al zo’n 40 klanten die het platform gebruiken.

 

 

1 comment

Pin It on Pinterest