Made-in-Europe.nu
Matsuura MAM72-70V

Matsuura MAM72-70 première op jubileumshow

Matsuura presenteert tijdens de jubileumshow van Matsuura Machinery Duitsland het nieuwe 5-assig verticaal bewerkingscentrum MAM72-70V. Ook komt er een speciale jubileummachine, de MX-520 met een viervoudige palletopslag. Ook deze machine is een 5-assig verticaal bewerkingscentrum.

De Matsuura Machinery, de Duitse dochter van het familiebedrijf, bestaat dit jaar 25 jaar. Dat viert het bedrijf met een open huis op 16 en 17 mei in Wiesbaden. De MX-520 is de middelste variant in deze machinelijn. Speciaal voor het jubileum voegt Matsuura er een palletwisselaar aan toe. Deze biedt plaats aan vier pallets. Tijdens de huisshow wordt de machine in deze opstelling onder spaan gedemonstreerd.

Groot 5-assig bewerkingscentrum highlight bij 25 jaar Matsuura Duitsland

Fors grotere bewerkingsruimte

De Matsuura MAM72-70V is de nieuwste versie van deze machinelijn, waarvoor de basis al in 1991 werd gelegd. Het gaat om een machine voor het 5-assig bewerken van complexe onderdelen. Dit type kan grotere werkstukken aan dan de andere bewerkingscentra van Matsuura: 700 mm diameter en 500 mm in hoogte, met een maximaal gewicht van 500 kilogram per palet. Vergeleken met de voorganger, de MAM72-63V betekent dit een forse toename van de bewerkingsruimte.

Nieuw type 4e en 5e as

De Japanse engineers hebben voor deze 5-asser een nieuwe 4e en 5e as ontwikkeld. De 5e as is voorzien van een direct drive motor; het bereik van deze 5e as is 360 graden continu. De 4e as heeft een zwenkbereik van -125 tot +30 graden en een ijlgang van 50 m/minuut. Matsuura levert voor deze machine een palletwisselstation, ofwel met capaciteit voor 6 of 18 pallets. De Japanse machinebouwer heeft deze machine voor het eerst getoond op de JIMTOF eind verleden jaar in Japan. Op het Open Huis in Wiesbaden staat de machine voor het eerst in Europa op een show. Qua automatisering toont Matsuura verder een verticaal bewerkingscentrum VX-660, dat beladen wordt door een Cellro X20 robotcel.

Een voorbeeld van een matrijs, geproduceerd op de Matsuura Lumex Avance hybridemachine.

Hybridemachine: 3D printen en frezen

Op het vlak van additive manufacturing houdt een team van internationale experts een presentatie over de Lumex Avance machines, de hybride machines. Ze gaan dieper in op de mogelijkheden en voordelen van 3D metaalprinten gecombineerd met CNC-frezen in één opspanning. Matsuura Duitsland werkt in de hybride productie nauw samen met de Duitse gereedschapfabrikant Emuge-Franken. Afgelopen jaar is het aantal Lumex machines in Europa verdubbeld.

In de Benelux vertegenwoordigt Bender Techniek Matsuura.

Pin It on Pinterest