Xometry

Waarom op je werk dagen of weken wachten op een prijs van een leverancier, terwijl we privé online instant prijsopgaven heel gewoon vinden? Dassault Systèmes en het Amerikaanse platform voor maakdelen Xometry denken er net zo over. Designers kunnen in Solidworks of Catia direct zien wat het kost om het onderdeel waar ze aan werken, te laten maken door Xometry via Make Marketplace.


Dat is een van de nieuwe stappen die de twee concerns afgelopen week tijdens 3D Experience World 2020 hebben aangekondigd. Voor wie denkt: platformen voor de maakindustrie zijn nog ver weg? Sinds Xometry onlangs het Duitse platform Shift heeft gekocht, breidt het snel uit in de Europese markt. En Dassault Systèmes liet zien dat Nederland een van de go-to markets is voor het eigen Make Marketplace platform.

In het ontwerpscherm de maakprijs zien

Dassault Systèmes en Xometry werken al langer samen. Nu gaat de integratie in SolidWorks en Catia ene stap verder doordat de prijsopgaven voor onderdelen direct zichtbaar worden in de ontwerpomgeving waarin de engineer werkt. De online prijsberekening van Xometry wordt direct zichtbaar, zonder dat men de ontwerpomgeving hoeft te verlaten. Het offertesysteem wordt via Make Marketplace van Dassault Systèmes aangeboden. Bij een bestelling wordt via het platform de transactie afgerond. Het blijft overigens mogelijk om via dit platform ook prijzen van andere aanbieders op te vragen.

Van design naar maken

“We hebben Make Marketplace in 2018 gelanceerd om het gemakkelijker te maken van design naar maken te gaan”, zegt Sébastien Massart, hoofd strategie bij Dassault Systèmes. “Klanten kunnen nu hoogwaardige AM onderdelen en CNC maakdelen met één muisklik tegen de juiste prijs bestellen dankzij het instant quoting systeem van Xometry.” Hij ziet dit als een stap in de visie van Dassault Systèmes om elke drempel in het proces van design naar maken weg te nemen.

Xometry wordt prime partner van Make Marketplace

Xometry wordt met deze samenwerking de eerste prime partner van Make Marketplace. Prime partners zjn toeleveranciers die over industriële kwaliteitscertificaten beschikken en over productiecapaciteit beschikken om aan de vraag te voldoen. Dassault Systèmes wil nog meer prime partners aan het 3DExperience Marktplaats ecosysteem toevoegen. Tijdens 3DExperience World in Nashville demonstreerde het meerdere nieuwe functies die aan de online marktplaatsen worden toegevoegd. Nederland is dit jaar een van de vijf Europese landen waar de 3DExperience marketplace verder wordt uitgerold.  

1 gedachte over “Direct offerte van Xometry in SolidWorks en Catia

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest