Fanuc CNC Simulator

Het ROC Graafschap College heeft 24 werkplekken ingericht waar de leerlingen virtueel leren CNC verspanen. Met de Fanuc CNC Simulator Pro kunnen de leerlingen leren van fouten, zonder te hoeven vrezen voor een crash.


Elke leerling zijn eigen CNC machine is onhaalbaar. Maar met 24 Fanuc CNC Simulator Pro seats kunnen de leerlingen echter al een hele tijd aan hun ‘eigen’ virtuele machine programmeren. Door inrichting van de theorie- en praktijklokalen kan hiermee, met het zelfgemaakte Fanuc (ISO) programma, de bewerkingsafloop op virtuele CNC-machines worden gesimuleerd.

Interactieve oefeningen maken leerlingen wegwijs in CNC programmeren

Het ROC in Doetinchem is tevreden met deze oplossing, gerealiseerd door CNC Instructie Buro dat deze simulatiesoftware voor het onderwijs in een set-up van 12 of 24 seats aanbiedt. Onderdeel zijn verschillende werkboeken in de vorm van tutorials en interactieve CNC-programmeer oefeningen. De opzet van de software is overzichtelijk, zodat al snel nieuwe CNC-programma’s kunnen worden gemaakt en gecontroleerd. De benodigde magazijn voorraad tools en werkstukken (bibliotheken) zijn gemakkelijk aan te vullen. Door virtueel te verspanen, ontdekken de leerlingen welke fouten ze maken en wat dit voor de afloop van de bewerking betekent, zonder dat de spindel crasht. Diverse e-learning features zijn inbegrepen om de aanleertijd van het werkstukprogrammeren te verkorten en te vereenvoudigen.

Simulator Pro
De Fanuc CNC Simulator Pro voor het virtueel CNC draaien.

Virtuele drone programmeren

In de software kan ook kennis worden gemaakt met diverse simulaties van bewerkingen op o.a. bovenfrees-, laser/plasmasnij-, 3D printers en zelfs een 5-assige robot. Al deze bewerkingstechnieken kan men simuleren. De besturing van een virtuele drone is als fun toepassing beschikbaar.

Pin It on Pinterest