Het 3DExperience Lab van Dassault Systèmes gaat de mogelijkheden van het design-, simulatie- en maakplatform beschikbaar stellen in de strijd tegen het Covid-19 virus, Startups en makers kunnen gebruik maken van platform. Nieuwe producten worden tevens via het platform beschikbaar gesteld aan ziekenhuizen, terwijl de startups er toegang vinden tot fabrikanten van onderdelen en systemen die snel kunnen reageren.


Binnen het 3DExperience Lab is bovendien een speciale commissie opgezet die ideeën en voorstellen van startups en andere partijen beoordeelt.  Deskundigen vanuit Dassault Systèmes nemen deel aan een speciaal mentor-programma om de startups en makers te helpen hun oplossingen zo snel mogelijk klaar te maken voor daadwerkelijk gebruik in ziekenhuizen.

Collaborative engineering versnelt productontwikkeling; platform koppelt vraag aan lokale productie

Kennis en ontwerpen delen

Engineers, ontwerpers, fabrikanten, wetenschappers, makers en zogeheten ‘fabbers’ in tal van landen, waaronder Nederland, gebruiken het 3DExperience-platform om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen die belangrijke knelpunten kunnen oplossen. Denk aan 3D printen van reserve-onderdelen voor medische apparatuur en het snel ontwikkelen en produceren van beschermende maskers en noodbeademingsapparatuur voor ziekenhuizen. Tal van ontwerpen en projecten worden inmiddels via het platform van Dassault Systèmes met elkaar gedeeld. Daarnaast worden oplossingen voor specifieke engineering-uitdagingen snel en efficiënt met elkaar gedeeld, zodat andere deelnemers aan het platform deze kunnen checken en beproeven.

Lokale productie inschakelen

Doordat de betrokken mensen en bedrijven toegang hebben tot de 3DExperience Marketplace kan productiemanagement snel en efficiënt online worden aangepakt. Ook kunnen engineers en manufacturers hierdoor nauw samenwerken om de productie van cruciale onderdelen of ontwerpprojecten zo snel mogelijk op gang te brengen. Het 3DExperience-platform omvat een wereldwijd overzicht van ziekenhuizen, fabrieken en fab labs. Hierdoor is het zeer eenvoudig om de juiste mensen en projecten aan lokale productiefaciliteiten te koppelen. 

Wereldwijd gebruik van open design

Dassault Systèmes sponsort inmiddels wereldwijd meerdere ‘challenges’. Denk aan het OpenSourceVentilator-project en Montreal Code Life Challenges. Het concern ondersteunt de deelnemende ontwerpers en engineers door hen toegang te bieden tot de Solidworks xDesign online-omgeving. Bovendien werken experts op het gebied van SIMULIA nauw samen met wetenschappers om snel simulaties te kunnen opzetten rond nieuwe oplossingen voor onder andere beademingsapparatuur en maskers.

Meer informatie over de Covid-19 activiteiten van Dassault Systèmes vind je hier

Pin It on Pinterest