Machineering

In België mogen vanaf 30 juli vakbeurzen georganiseerd worden quasi zonder restricties. Dat betekent dat Machineering 2021 begin september in Brussel als eerste fysieke maakbeurs in de Benelux de spits afbijt. De organisatoren vullen de fysieke beurs in Brussel aan met een interactief online platform.


De beslissing om Machineering, de demobeurs voor advanced manufacturing, door te schuiven naar het najaar, blijkt een goede zet te zijn. In de gefaseerde Corona exitstrategie deelt de Belgische overheid de vakbeurzen in onder het handelsprotocol. Dat betekent dat na de versoepeling dezelfde regels gelden als voor retail, winkelcentra et cetera. Vanaf 30 juli gelden hiervoor andere regels dan voor bijvoorbeeld festivals.

Geen bezoekersbeperking door indeling beurs in handelsprotocol

Geen bezoekersbeperking

Door deze beslissing gelden er voor Machineering geen beperkingen qua aantal bezoekers, noch als beurs in totaliteit noch op de stands van de exposanten. Omdat de interesse sinds het bekend worden van de regels sterk is toegenomen vanuit zowel België als Nederland, wordt Machineering uitgebreid met 2.500 vierkante meter extra beursvloer, zodat méér exposanten de kans krijgen mee te doen aan de eerste fysieke Beneluxbeurs voor de maakindustrie sinds anderhalf jaar.

Tien technologieroutes

De beurs voor de geautomatiseerde en geconnecteerde maakindustrie wordt ingedeeld in 10 technologieroutes, afgestemd op het profiel van de bezoekers. Alle facetten van het maakproces komen aan bod, van ontwerpen en engineeren tot en met produceren en assembleren, niet alleen in metaal maar ook geavanceerde materialen. Het expositieprogramma wordt aangevuld met cases rond de thema’s engineering en productietechnologie, een additive manufacturing zone powered by Flam3D en de Service & Solutions zone onder regie van Agoria.

Fysieke beurs aangevuld met digitale module

Op 8,9 en 10 september kan de maakindustrie weer terecht op een fysieke beurs in hal 8 van Brussels Expo. De fysieke beurs wordt dit jaar aangevuld met een interactief digitaal platform. Via live streaming kan iedereen de activiteiten volgen, lezingen volgen en via de afsprakenmodule ook direct afspreken met de exposanten, fysiek en online. De registratiemodule voor bezoekers is vanaf eind mei online.

Pin It on Pinterest