Liefst zes van de elf noviteiten die Doosan op de EMO Milano toont, zijn hoogwaardige 5-assige bewerkingscentra, multitasking machines of automatisering. Daarmee wil de Koreaanse machinebouwer een visitekaartje afgeven in Europa, waar het vastberaden is het marktaandeel in het hoogwaardige segment te vergroten.


Twee weken geleden werd al bekend dat Doosan met een instapmodel (SVM 4100)  verticaal bewerkingscentrum naar de EMO komt (en die ook op Metavak te zien zal zijn bij Dormac CNC Solutions). Met een bredere aankondiging van de nieuwe producten maakt Doosan duidelijk waar het de pijlen op richt: de bovenkant van de markt.

Drie thema’s

Er is veel aandacht voor het reduceren van de factor manuren in de verspaning. De drie accenten die Doosan in het aanbod op de beursvloer in Milaan legt, zijn dan ook 5-assig, multitasking machines en automatisering. Dat laatste komt zowel als universele oplossing terug, bijvoorbeeld de Puma TT1300SYY met stafaanvoer, als ook met op het product toegespitste automatisering. Een voorbeeld van dit laatste is het bewerkingscentrum DCF 5000 met automatische werkstuk wisselaar.

Doosan BVM 5700: hogesnelheid bewerkingscentrum

Naast de SVM 4100 zijn de BVM 5700 en VCF 5500L twee nieuwe bewerkingscentrum die op de EMO getoond worden. De BVM 5700 mikt op bedrijven die productiviteit willen combineren met precisie. Het gaat hier om een hogesnelheid high precision verticaal bewerkingscentrum. De brugopbouw zorgt voor extra stabiliteit. De standaard spindel haalt 15.000 omwentelingen per minuut en een koppel van 214 Nm. De ijlgang is 42 m/min. Standaard heeft de Doosan BVM moerkoeling op de kogelomloopspindel. Voor een hogere nauwkeurigheid zorgt eveneens het standaard Smooth Surface Package.

Bekijk hieronder een video van de Doosan BVM 5700 hogesnelheid bewerkingscentrum

Introductie van eigen Cufos besturing

Doosan introduceert op de EMO Milano eveneens de nieuwe, zelf ontwikkelde Cufos besturing. Twee jaar geleden in Hannover werd hier een prototype van getoond. CUFOS staat voor Customized User-friendly Flexible Operating System en is ontwikkeld door Doosan op basis van het FANUC besturingssysteem. Onderdeel van de besturing is de software om de machine te monitoren en extra apps toe te voegen, zoals een systeem om botsingen te voorkomen en een gereedschapbeheersysteem. De machinebouwer biedt inmiddels ook al een aantal technologiecycli aan voor de Cufos besturing, zoals tandwielen frezen, gear skiving en polygoon draaien.

De EMO 2021 begint op 4 oktober en duurt tot en met 9 oktober.

1 gedachte over “Doosan geeft met 11 noviteiten visitekaartje af op EMO Milano

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest