Made-in-Europe.nu
Doosan SVM 4100

EMO-primeur Doosan SVM 4100 ook te zien op Metavak

Een van de primeurs van Doosan op de EMO Milano is het verticale bewerkingscentrum Doosan SVM 4100. Daags nadat in Milaan het doek van de machine gaat, kunnen bezoekers van Metavak 2021 deze pakketmachine eveneens zien. Dormac plaatst het bewerkingscentrum op de beurs in Gorinchem.


De SVM4100 is een heel nieuw concept voor Doosan. Het gaat om een qua afmetingen compact verticaal bewerkingscentrum, met evenwel een groot bereik van 770 bij 410 mm en een Z-as bereik van 510 mm. De tafel mag met maximaal 600 kilogram belast wordt. de machine is met name ontwikkeld voor het bewerken van onder andere aluminium spuitgietdelen. Wat relatief nieuw voor de machinebouwer is, is dat de SVM 4100 als pakketmachine wordt aangeboden. Het aantal opties is beperkt. De meest in het oogspringende opties zijn een 4e as, koeling voor de koelsmeervloeistof, een automatisch smeersysteem dat jaarlijkse smeerkosten met 60% vermindert én een programmeerbare nozzle voor het koelsmeermiddel.

Dormac haalt SVM 4100 bewerkingscentrum direct naar Nederland

Afgelopen week demonstreerde Dormac op De Nederlandse Metaaldagen het automatiseren van een draaicentrum.

Programmable flood coolant

Met deze laatste optie de PFC (Programmable flood coolant) kan men de richting van de nozzle in 15 stappen verstellen. Dit wordt voor elke bewerking apart geprogrammeerd. Doordat het koelsmeermiddel beter op het specifieke gereedschap kan worden gericht, verlengt men de levensduur van de tooling. Voor de rest biedt Doosan de machine in een vrij complete versie aan, zonder veel opties, om zo de kosten te drukken.

Fanuc i Plus besturing

Qua constructie gaat het bij de Doosan SVM 4100 om een kleine portaalmachine met één spindel (12.000 toeren), een magazijn voor 30 gereedschappen en de Fanuc i Plus besturing. Deze besturing is voorzien van een aantal featrures, zoals Adaptive Feed Control, een speciale functie voor compensatie van thermische afwijkingen en een bewakingssysteem dat waarschuwt voor overmatige slijtage aan het gereedschap.

Dormac CNC Solutions presenteert deze EMO primeur van Doosan tijdens de Metavak. De beurs vindt dit jaar van 5 -7 oktober plaats in Gorinchem.

1 comment

Pin It on Pinterest