Na een succesvolle editie in Duitsland zet RoboJob binnenkort in de Benelux de deuren open voor de eerste Automation Team Day. Samen met partners Schunk en Hainbuch demonstreert RoboJob in de eigen vestiging in Heist-op-den-Berg de mogelijkheden om de verspanende productie vergaand te automatiseren.

RoboJob heeft Automation Team Day voor het eerst georganiseerd in oktober 2020 in het Duitse technologiecentrum. Destijds samen met Okuma en Sandvik. Voor de Benelux editie heeft de systemintegrator twee andere partners uitgenodigd: Schunk als leverancier van grijpers en vingers en Hainbuch als de partner voor onder andere de opspantooling in de geautomatiseerde machine.

Eerste Benelux editie samen met Schunk en Hainbuch

Demonstratie Tower concept

Naast live demonstraties van de Turn- en Mil Assist zet RoboJob samen met de beide partners met name het Tower concept in de kijker. Daar blijkt immers vooral in de Benelux veel interesse voor te bestaan.  “We merken al langer dat er vooral vanuit de Benelux erg veel vraag is naar extra machinecapaciteit en meer autonomie voor de CNC-machine,” vertelt RoboJob CEO Helmut De Roovere.  “Laat dat nu exact zijn waarvoor we de Tower gebouwd hebben: automatisering voor high mix, low volume en je kunt wel 72 uur autonoom produceren met deze ‘high end’ CNC-automatisering.”

Nieuwe features ontwikkeld

In de Benelux heeft RoboJob de afgelopen twee jaar meerdere systemen geleverd, onder andere aan Platteau Subcontracting in Poperinge, dat hiermee kans heeft gezien een heel nieuwe markt te betreden. Nossin FMI in Beek en Donk was enkele jaren geleden de eerste precisie verspaner in Nederland die voor het systeem koos. Hier is de Okuma-multitaskingmachine uitgerust met de Hainbuch spantangen. De robot wisselt deze automatisch als dat nodig is voor de productie van onderdelen met een andere diameter (tot 260 mm) of kubische delen die uit het Tower magazijn komen. Helmut De Roovere: “We blijven verder bouwen aan de Tower om nieuwe features en functionaliteiten toe te voegen.  Daar spelen ook onze partners Schunk en Hainbuch een belangrijke rol in, en net daarom zijn zij deze keer ook van de partij.” Inmiddels heeft RoboJob nieuwe features toegevoegd aan het Tower systeem en is eind verleden jaar de Tower Compact gelanceerd, voor bedrijven die minder ruimte in de hoogte hebben.

Het Open House bij RoboJob vindt op 9 juni plaats, met sessies in de ochtend, middag en avond. Meer informatie en aanmelden kan hier.

Pin It on Pinterest