HWR Spantechnik

Met nog kleiner wordende series en toenemend gebrek aan vakmensen, neemt de behoefte aan flexibele automatisering verder toe. De tweede editie van Automation Team Day Benelux bij RoboJob staat precies in het teken van flexibiliteit in robotbelading, onder andere door de HWR-klemmen toe te passen op de Mil-Assist.


De Mill-Assist, de basisautomatisering van RoboJob, is bedoeld voor het automatisch beladen van een machine voor kleine series dezelfde producten. Sinds kort is deze robotcel ook leverbaar met HWR-klemmen, afhankelijk van het type zijn het er dan 46 of 77.

Automation Team Day toont enkelstuks automatiseren met Mill-Assist

Robojob
Vorig jaar werd Coby CNC tijdens Automation Team Day geïntroduceerd.

Meerdere orders door elkaar

In deze uitvoering kan men pallets beladen, waar de standaard Mill-Assist enkel voor producthandling bedoeld is. Daarmee kan men flexibel meerdere verschillende producten door elkaar frezen, onbemand. Niet alleen kleine series, ook enkelstuks (bij repeatorders), waarbij het te bewerken materiaal in de HWR-klem op de pallet wordt gespannen. RoboJob heeft deze oplossing ontwikkeld op vraag van klanten en demonstreerde dit onlangs nog op Machineering. Tijdens het evenement is Spantech Opspansystemen, leverancier van HWR Spantechnik, aanwezig bij RoboJob. Tot nog toe was dit type flexibele automatisering voorbehouden aan de Tower.

Spanklauwen wisselen

Ook bij dit systeem zal RoboJob tijdens Automation Team Day nieuwe oplossingen tonen.  Dit zijn de Rapido en BWA-systemen van Schunk. Het Rapido-systeem van Schunk is een snelwisselsysteem voor spanklauwen. Het systeem haalt een hoge nauwkeurigheid door de geslepen interfaces. De robot wisselt deze spanklauwen en controleert per spanklauw of deze goed in de klauwplaat zit. “De bedoeling van deze dag is dat we onze klanten laten kennismaken met nieuwe mogelijkheden voor de automatisering van hun draai- of freesmachine,” zegt RoboJob CEO Helmut De Roovere. Tot die mogelijkheden horen ook de Coby CNC, de doe-het-zelf cobot die verleden jaar tijdens de eerste editie van Automation Team Day werd gelanceerd. Door het evenement samen met partners te organiseren krijgen een bezoekers een compleet beeld van de facetten die bij automatisering komen kijken.

RoboJob organiseert Automation Team Day op 1 juni. Deelnemers krijgen naast de demonstraties en uitleg ook een rondleiding door de productie bij RoboJob. Er zijn drie sessies, om 9 uur, 14.00 uur en 17.00 uur. Aanmelden is verplicht.

Pin It on Pinterest