Machineering brengt vier kopstukken uit de industrie samen in het Technologiedebat over Investeren in robotisering en digitalisering in de maakindustrie. De druk om maatregelen te nemen en te investeren in deze thema’s is hoog bij veel bedrijven, maar hoe zet je de juiste stappen?


Helmut De Roovere (CEO RoboJob), Jurgen Chanterie (directeur Adopt id PLM), Paul Ribus (directeur Fanuc Benelux) en Nick Vanden Broecke, Head of Machine Tools bij Siemens, gaan voorafgaand aan de Nocture op Machineering in debat met elkaar over een van de meest prangende thema’s in de maakindustrie.

Welke stappen moeten bedrijven zetten als het om robotisering en digitalisering gaat?

Kans van reshoring pakken ondanks personeelsgebrek

Begin dit jaar kwam RoboJob met een update dat klanten duidelijk de reshoring trend bemerken. Bedrijven halen massaal hun productie weg uit lageloonlanden en openen fabrieken op eigen bodem. Dat ziet de system integrator niet alleen in de Verenigde Staten, maar ook in Europa. Dat biedt kansen voor de maakbedrijven, die echter nog steeds worstelen met het gebrek aan vakmensen. “We voelen dat klanten op zoek zijn naar een manier om hun productie hier te optimaliseren, ondanks dat het moeilijk is om personeel te vinden”, aldus Helmut De Roovere. Slimme automatisering is de oplossing.

Gebrek aan inzichten voor lange termijn beslissing

Maar hoe pak je dat aan? “Ondernemers en management moeten de knoop doorhakken maar missen de nodige inzichten om de juiste lange termijn beslissingen te nemen, valkuilen en lange moeilijke integraties en opleidingen te vermijden”, zegt Karl D’haveloose, directeur Industrial Fairs die het debat op Machineering zal leiden. De vier kopstukken zullen vanuit hun eigen invalshoek een antwoord geven op vragen omtrent technologische keuzes, beslismodellen en realistische uitroltrajecten. Het gaat in het debat niet alleen om de robotisering in de maakindustrie, maar nadrukkelijk ook om de digitalisering van de hele workflow. Daar valt nog veel winst te behalen. Met Siemens en Adopt id heeft Machineering op dit vlak twee kartrekkers van digitalisering weten te strikken voor het debat.

Agoria studie naar robotisering

Voorafgaand aan het debat op Machineering presenteert Alain Wayenberg van Agoria om 15.00 uur de resultaten van een onderzoek samen met PwC bij 120 Belgische mkb-bedrijven uit de maakindustrie over de inzet van robots.

Het Technologiedebat vindt plaats op donderdag 30 maart, als de beurs geopend blijft tot 22.00 uur. Het Technologiedebat begint om 16.30 uur. Gratis aanmelden kan hier (toegangscode 105)

1 gedachte over “Machineering: Technologiedebat over robotisering en digitalisering

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest