Made-in-Europe.nu
data driven

Industrialfairs breidt uit met podcast en Jobboard voor de maakindustrie

Industrialfairs gaat dit jaar het aanbod uitbreiden. Naast de beurzen en de netwerkevents, de maandelijkse industrie nieuwsbrief start Industrial Fairs dit jaar met Industrial Talks via onder andere Spotify en een Jobboard, waar bedrijven vacatures kunnen plaatsen.


Karl D’Haveloose maakte dat onlangs bekend tijdens Start to 3D print, een event van Flam3D bij Seido Systems. Voordat werd ingegaan op de technologie en de mogelijke business cases achter 3D printen, schetste Karl D’Haveloose, chief evangelist industrial technology, de plannen van de Belgische beursorganisator, die van 29 – 31 maart Machineering in Brussels Expo organiseert. “Let’s go phygital”, trapte hij af. Daarmee wil hij duidelijk maken dat de toekomst is aan de combinatie van fysieke en digitale ontmoetingen in de industrie. “Na corona is deze trend versneld. We hebben van 37.000 bezoekers aan onze events veel data, die onder andere inzicht geven in het c-level management van maakbedrijven.”

Jobboard: de industrie schreeuwt om mensen, wij hebben 37.000 profielen

Karl D’Haveloose: hybride modellen.

Combinatie van fysieke en digitale ontmoetingen

Industrialfairs gaat de fysieke en digitale ontmoetingen combineren. Machineering, de Belgische technologiebeurs voor de maakindustrie, is voor een deel volgende week ook digitaal te volgen. Een nieuw initiatief is Industrial Talks. Debatten die op de beurzen en andere evenementen plaatsvinden, zoals op Machineering onder meer over automatisering, komen na de evenementen in digitale vorm beschikbaar. Dat is zowel als video maar ook als podcast op Spotify. “De volgende stap zal dan zijn de Industrial Talks podcast”, kondigde Karl d’Haveloose aan. Later dit jaar wordt Jobboard nog aan het aanbod voor de maakindustrie toegevoegd. “De industrie schreeuwt om mensen. Wij beschikken over de juiste profielen, van medewerkers op de vloer, engineering tot en met de top. Met Jobboard bereik je straks 37.000 mensen met vacatures.”

Alle processen samenbrengen op één plek

Met al deze instrumenten wil Industrialfairs alles processen in de maakindustrie samenbrengen; de bestaande silo’s doorbreken met één verhaal: de uitdagingen om tot de fabriek van de toekomst te komen. Op Machineering gebeurt dit onder andere met 10 technologieroutes, waaronder additive en new manufacturing. Want de toekomst is aan hybride processen, is de overtuiging van de chief evangelist industrial technology van Industrialfairs. “De printkop naast de freeskop in de verspaning én naast de machine voor plaatbewerking. Wij brengen alle drie de items.”

Wil je Machineering bezoeken van 29 – 31 maart? Vraag hier gratis toegangskaarten aan met code 105.

Pin It on Pinterest