RoboJob heeft de 20e Coby CNC afgeleverd. En dat binnen één jaar tijd nadat deze doet-het-zelf cobot voor het beladen van CNC-frees- en draaimachines geïntroduceerd is.


“Cobots maken al langer een flinke opmars,” merkt CEO Helmut De Roovere op. “Zeker voor mensen die nog weinig of geen ervaring hebben met automatisering is dit een eenvoudige eerste stap naar meer productiviteit.”


Binnen een jaar na de introductie van het cobot systeem


Doe-het-zelf installatie

RoboJob heeft dit doorgetrokken naar een heel nieuw concept. Coby CNC wordt online verkocht en de klant installeert de cobot zelf aan de hand van een wizard en video turorials die online staan. Hierin heeft RoboJob de ervaringen van de eerste vijf klanten verwerkt. “Het heeft ons toegelaten om feedback te krijgen van deze eerste gebruikers, en zo het product verder te optimaliseren. Nu bieden we Coby CNC aan bij het brede publiek in Europa, en dat heeft nog eens 15 bijkomende verkopen opgeleverd:, zegt Product Owner bij RoboJob Zeno Gillis.

Coby CNC
RoboJob heeft bij Vedos Verspanende Techniek de opnamen gemaakt voor de turorials van Coby CNC (foto RoboJob)


Vedos een van de eerste pilotklanten

Een van de eerste klanten die met een Coby CNC aan de slag zijn gegaan is Vedos Verspanende Techniek in Venlo. Daar zocht men al langer een flexibele automatisering voor zowel een draai- als freesbank. “En eigenlijk was dit exact wat we zochten: een cobot die je tussen verschillende machines kan laten pendelen, die snel en makkelijk in te stellen is en helemaal toegankelijk zonder extra hekwerk of scanners. Bovendien stond het ‘doe-het-zelf’-principe ons wel aan, want Jos en ik zijn best wel handig in zulke zaken. We houden ervan om te innoveren en zijn altijd wel op zoek naar een nieuw project dat onze productie naar een hoger niveau kan tillen”, zegt Peter van Dijk van Vedos.


Tutorials

Het Venlose bedrijf is een van de vijf pilot klanten geweest op basis wiens ervaringen het R&D team van RoboJob het cobotsysteem verder verfijnd heeft en de installatie tutorials op gebaseerd heeft. De tutorials op de website van Coby CNC zijn opgenomen bij de Venlose verspaner.

Pin It on Pinterest