Halter CNC Automation

Halter CNC Automation demonstreert in het Halter Technology Center in Issum samen met 12 partners het complete geautomatiseerde proces in de verspaning. In een aantal workshops gaan de partners dieper in op de verschillende aspecten van automatisering, waaronder automatische koelsmeermiddelbeheersing, tooling technologie, grijpertechnologie en de toekomst van software voor geautomatiseerde procesketens.


Dat automatiseren in de verspaning verder reikt dan een robot aan de machine plaatsen, is de meesten wel duidelijk. Halter CNC Automation, fabrikant van robotbeladingssystemen, grijpt dit aan om met twaalf partners verschillende oplossingen te demonstreren die het geautomatiseerd proces beheersen en verbeteren: Controle over het Automatiseringsproces. Ervaring leert dat bedrijven die daar goed over nadenken tot wel 60% betere resultaten met hun CNC-beladingsrobots behalen. In het Halter Technologiecentrum in Issum (net over de Nederlandse grens) kunnen deelnemers meer leren over hoe de beste resultaten uit het automatiseringsproces gehaald kunnen worden.


Samen met 12 partners demonstratie van automatisering van hele CNC-proces


Van tooling tot koelsmeermiddelbeheer

Deze partners zijn Fanuc, Mitutoyo, Blaser Swisslube, Iscar, Dormatec Environment Systems, Siemens, SMW Autoblok, Fastems, CNC Autodoor, Iscar en LNS. Een aantal van hen gaat in workshops dieper in op de oplossingen voor het geautomatiseerd proces. Siemens doet dat bijvoorbeeld voor de besturing van de geautomatiseerde procesketen; Iscar gaat in op mogelijke problemen vanuit de gereedschapsinvalshoek en welke oplossingen er voor zijn. Juist in de onbemande productie is het beheer van koelsmeermiddelen belangrijk. Blaser heeft hiervoor recent een compleet nieuw systeem ontwikkeld. Liquidtool. Mitutoyo demonstreert de CMM-meting tijdens het geautomatiseerde bewerkingsproces en hoe je alle meetgegevens op een centrale plek bewaart voor verdere analyse. LNS laat het alternatief voor de robot zien: stafaanvoer. Waar moet je dan op letten bij de aanschaf?


Mechatronische grijpertechnologie

Halter gaat zelf dieper in op de extra functionaliteiten die het bij het automatiseren met een robot aanbiedt. Uiteraard is de grijper een cruciaal onderdeel van de oplossing. SMW-Autoblok laat in een aparte workshop de ontwikkeling zien van mechatronische grijpertechnologie om de productvariatie in de geautomatiseerde verspaning verder te vergroten.


De workshops vinden ’s ochtends en ’s middags plaats. Tussendoor zijn er de demonstraties van zowel de robotcellen van Halter CNC Automation als de oplossingen van de andere partners. Guido Leeflang, CEO, trapt ’s ochtends het event af.


Controle over het Automatiseringsproces vindt op 20 juni plaats in het Halter Technology Center in Issum (D). Meer informatie vind je hier.

Pin It on Pinterest