De impact van laagdrempelige automatisering reikt veel verder dan extra onbemande productie-uren om in te spelen op de reshoringtrend. Maakbedrijven vergroten hiermee hun flexibiliteit, verbeteren hun kwaliteit én binden medewerkers aan het bedrijf. Automatisering sluit aan bij wat jonge werknemers in hun werk verwachten. Slimme automatisering laat CNC-operators groeien, schrijft Halter CNC Automation in een whitepaper dat deze week tijdens het open huis speciaal aandacht krijgt. 

Halter CNC Automation organiseert deze week workshops en een Open Huis in de fabriek in Issum, vlak over de grens bij Venlo. Hier is een nieuwe productiehal voor de bouw van de robot beladingssystemen in gebruik genomen. De capaciteit is uitgebreid naar 2.500 vierkante meter om aan de toegenomen vraag te kunnen voldoen. Naast de workshops en de rondleidingen zal Wouter van Halteren, CEO, elke dag een presentatie geven over hoe maakbedrijven met kleine stappen kunnen profiteren van de reshoringtrend die sinds enkele jaren nadrukkelijker merkbaar is dan ooit. 

Halter CNC Automation zet rol Industrie 4.0 in profiteren van rehshoringtrend centraal op open huis in nieuwe fabriek

Halter Issum

OEM’s herbezinnen zich op lange supply chains

Niet alleen de lockdowns aan het begin van de coronapandemie, ook andere recente ontwikkelingen zetten OEM’s aan om hun lange supply chains te heroverwegen. Leverbetrouwbaarheid is belangrijker geworden. De vraag naar lokaal of regionaal geproduceerde componenten groeit. Overigens niet alleen omwille van de leverbetrouwbaarheid, ook omdat in toenemende mate het aspect duurzaamheid een rol meespeelt. Naarmate CO2 kosten van transport doorberekend worden, is het aantrekkelijker dichterbij de plek van eindgebruik te produceren. 

Toeleveranciers moeten hun productie snel kunnen opschalen en weer afbouwen

Hoe profiteren van de reshoring trend?

In het whitepaper over de reshoringtrend beschrijft Halter CNC Automation hoe verspanende bedrijven kunnen inspelen op en profiteren van deze ontwikkeling. 

OEM’ers kiezen eveneens voor onshoring om minder kwetsbaar te zijn en sneller in te spelen op veranderingen in hun afzetmarkten. Toeleveranciers die willen profiteren van de on- en reshoringtrend moeten dus flexibel kunnen reageren op de wisselende vraag van klanten. Ze moeten hun productie snel kunnen opschalen en weer afbouwen. Flexibele automatisering, met robotcellen die men in enkele minuten ombouwt naar een ander product, zijn hier de oplossing voor.

Automatisering levert meer op

Automatisering levert verspanende bedrijven niet alleen flexibiliteit en een lagere kostprijs op. Bij de fabrikant van robotlaadsystemen ziet men dat klanten die automatiseren aantrekkelijker worden voor de medewerkers. Dat wordt onderbouwd door een onderzoek door Deloitte.  

Eén op de drie Europese werknemers verwacht dat ze in de toekomst autonomer kunnen beslissen over hoe ze hun werk indelen en wanneer en hoe ze werken. Automatisering geeft juist het MKB-maakbedrijf de middelen in handen om in te spelen op deze behoefte van de jonge generatie medewerkers. Dit zijn dus eigenlijk nog extra argumenten voor werkgevers om te investeren in automatisering. Los van het voordeel van lagere loonkosten en méér flexibiliteit sluit automatisering beter aan bij wat jonge werknemers van hun baan verwachten.

Automatisering bindt vakmensen aan je bedrijf

Tot slot wijst Halter CNC Automation erop dat maakbedrijven met flexibele automatisering kunnen groeien ook al zijn vakmensen schaars. Sterker nog: slimme automatisering bindt werknemers aan het bedrijf omdat ze hun repeterend werk kunnen inwisselen voor de rol van CNC proces engineer. Een rol waarin ze hun vakmanschap aanwenden om de productiviteit, de flexibiliteit én de kwaliteit in de verspaning naar een hoger niveau te tillen.

Het Open Huis bij Halter CNC Automation vindt van 17 tot en met 20 mei plaats in Issum. Elke dag zijn er ‘s ochtends en ‘s middags workshops waarin ook het thema ROI-berekening aan bod komt. Wie niet aan de workshop wil deelnemen, kan ‘s ochtends of ‘s middags terecht voor doorlopende demo’s en presentaties, een fabrieksrondleiding en een presentatie door Wouter van Halteren over de rol van Industrie 4.0 in de reshoring trend. Meer informatie vind je hier.  Het whitepaper kun je hier downloaden.

2 gedachten over “Flexibele automatisering biedt méér dan inspelen op reshoringtrend

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest