EMCO breidt de besturingsmogelijkheden van de CNC draaimachines EMCOturn E45 en 65 verder uit. De machines zijn nu ook leverbaar met de Heidenhain CNC Pilot 640 besturing. Deze beschikt over de smart.Turn functionaliteit om het programmeren verder te vereenvoudigen en te versnellen.

 

De basis van de smart.Turn functionaliteit is Heidenhain DIN Plus, waarin de programma’s gegenereerd worden. Ongeacht of het om een zeer eenvoudig of juist een heel complex product gaat dat geprogrammeerd dient te worden, biedt de besturing de ondersteuning om snel tot een goed programma te komen. Als er speciale aggregaten aan de machine gekoppeld zijn of met externe programma’s wordt gewerkt, kan de operator altijd overschakelen naar DIN Plus. Door deze uitbreiding kan de gebruiker nu kiezen uit Siemens, Fanuc en Heidenhain besturing voor de draaimachines.

 

EMCO CNC draaimachines

EMCO levert de E45 en E65 machines eventueel met aangedreven gereedschappen en een Y-as onder een hoek van 90 graden. Daarnaast is er de keuze voor een automatische losse kop of een volwaardige overnamespil. De E65 draaimachine is er tevens in een bigbore variant met een doorlaat van 95mm.

 

EMCO verwacht verdere groei

EMCO heeft afgelopen jaar het 70-jarig bestaan gevierd. de Oostenrijkse machinebouwer profiteert van de positieve ontwikkelingen in de wereldwijde CNC markt en verwacht voor het lopende boekjaar (2017/2018) een omzetgroei van 10%. Zo’n 85% van de omzet komt uit de export.

In de Benelux wordt EMCO vertegenwoordigd door De Ridder THO.