Trump LMF

De industriële additive manufacturing markt wordt gedomineerd door kunststof: 84% van alle verkochte 3D printers verwerkt kunststof. Omzetten uit verkopen voor 3D metaalprinten blijven hier ver op achter. Stratasys blijft de dominante partij in in het kunststof segment, gevolgd door 3D Systems, EnvisionTec, HP en Carbon. Bij de 3D metaalprinters liggen de kaarten er heel anders bij. GE Additive is hier de marktleider, gevolgd door EOS, SLM Solutions en Trumpf en daarna 3D Systems.

 

Dit blijkt uit nieuwe cijfers van het Britse onderzoekbureau Context. In de analyse van Q3 2017 zien de analisten een bevestiging van de eerder voorspelde trendbreuk. Het aantal verkopen van professionele 3D printers groeit. Deze cijfers zijn volgens Chris Connery van Context veelbelovend voor 2018. De industriële 3D printermarkt lijkt dit jaar voorbestemd voor groei.

 

Nieuwkomers in metaal AM

Nieuwkomers zoals Desktop Metal zullen een heel nieuw segment doen groeien, dat van laag geprijsde 3D metaalprinters. GE Additive gaat volgens de marktonderzoeker ook de grenzen verschuiven, terwijl HP en Carbon volgens hem de transitie van 3D kunststof printen naar mainstream manufacturing verder zullen leiden. Stratasys en 3D Systems moeten echter niet uitgevlakt worden in de markt voor kunststof printers. Stratasys komt dit jaar met nieuwe oplossingen voor kunststoffen zoals het H2000 infinite build systeem. En 3D Systems introduceert dit jaar de definitieve versie van Figure 4 platform voor seriematig SLA printen. Context verwacht dan ook een sterke markt in 2018.

Een uitgebreider artikel kun je op 3D Print magazine lezen

 

 

Pin It on Pinterest