Made-in-Europe.nu
BMO Automation

BMO Automation gaat naar het buitenland

BMO Automation gaat zich actiever op de internationale markt begeven. De ontwikkelaar van robotlaadsystemen voor de verspanende industrie heeft Bert den Ouden aangetrokken om de internationale markten mee te ontwikkelen. Op de EMO in september staat BMO Automation op de stand van 3 partners uit de machinebouw.

“We gaan nu echt uitbreiden naar het buitenland. Duitsland maar ook verder”, zegt Frank Biemans, directeur van BMO Automation. Om de internationale groei mee gestalte te geven heeft hij Bert den Ouden aangesteld als manager international sales. Bert heeft een ruime ervaring in de automatiseringsoplossingen voor verspanende bedrijven, recent bij RoboJob, daarvoor bij Cellro. Hij is begin deze maand in zijn nieuwe functie gestart.

BMO op drie stands op de EMO in Hannover

Nederland blijft thuismarkt

BMO Automation is al bezig op de internationale markten. De echte presentatie zal op de EMO 2019 in september in Hannover plaatsvinden. “Daar staan we met onze systemen bij drie partners”, zegt Frank Biemans. Twee jaar geleden deed de system integrator ook al mee, destijds met een Platinum cel gekoppeld aan een Hurco CNC-freesmachine. Dit jaar komen daar nog twee merken bij waar BMO Automation de robotcellen gaat tonen. Dat zullen de bestaande oplossingen zijn. De Nederlandse markt blijft natuurlijk de thuismarkt voor BMO Automation. Begin april staat het bedrijf op de Brabantse Metaaldagen.

Binnenkort wordt gestart met de nieuwbouw (foto BMO).

Nieuwbouw met Experience Center

Over enkele weken starten de werkzaamheden voor de nieuwbouw. Er is grond aangekocht in Nederweert waar een pand wordt gebouwd waarin zowel BMO Automation, BMO Precision Parts alsook BMO Smart Solutions (ontwikkelaar Xenon software) gehuisvest worden. Dan komen de drie bedrijven weer bij elkaar. De nieuwbouw komt er niet alleen omdat de huidige huisvesting van de bedrijven te krap is, ook omdat dit past in de strategie om internationaal te gaan werken. In de nieuwbouw wordt een Experience Center ondergebracht waar klanten robotsystemen en software van BMO kunnen testen.

Pin It on Pinterest