Het Duitse FIT investeert 20 miljoen euro in ’s werelds eerste fabriek die uitsluitend ingericht is op het seriematig produceren van additive manufacturing componenten. Fab@Fit, dat is het concept voor de nieuwe 3D printfabriek tussen Nürnberg en Regensburg die begin 2016 in gebruik wordt genomen.

 

Investering van 20 miljoen euro; meer dan 30 3D printers

“We staan aan het begin van een productietechnologie en willen daar met onze nieuwe fabriek een significante bijdrage aan leveren”, zegt Alexander Oster, in het management van FIT AG verantwoordelijk voor technologie.

 

Groeiende vraag
FIT is een Duitse groep die al twee decennia lang actief is met 3D printen. Eerst vooral voor prototyping, nu investeert men in de stap naar het 3D printen van serieproducten. Want daar zijn de nieuwe plannen, die inclusief een nieuw hoofdkantoor 20 miljoen euro kosten, op gericht. De onderneming ziet een groeiende vraag uit met name sectoren zoals de lucht- en ruimtevaartindustrie, automobiel- en medische industrie. Afgelopen jaar heeft het bedrijf al negen nieuwe lasersmeltmachines voor het additief produceren van metalen componenten gekocht. Daar komen er nu nog eens in totaal 5 3D metaalprinters bij.

Lees meer over deze investeringsplannen op 3D print magazine

 

fab@fit
Een artist impression van het nieuwe gebouw dat FIT de komende maanden realiseert.

 

Pin It on Pinterest