Made-in-Europe.nu

In drie dagen leren CNC-machines programmeren?

Frank Smets heeft zijn werk bij Hurco verruild voor een eigen onderneming: Pro4CNC. Hij gaat zijn jarenlange ervaring in de verspaning vooral inzetten op het vlak van scholing. “Maar dan wel gericht op de vakmensen voor enkelstuks en kleine series.” En daar sluit zijn tweede activiteit naadloos op aan: de vertegenwoordiging en support voor FeatureCAM in samenwerking met 4D CAM.

 

Frank Smets was jarenlang hét gezicht van Hurco in Nederland en België. Zelfs het laatste anderhalf jaar, waarin hij voor Hurco in München de Europese serviceactiviteiten heeft gereorganiseerd, wisten klanten hem te bereiken met vragen over bijvoorbeeld de slimmigheden in de besturing van de Amerikaanse machinebouwer. “En eigenlijk heb ik al die tijd mensen horen klagen over het feit dat ze geen goede medewerkers kunnen vinden. Met name mensen die snel een enkelstuk of een kleine serie kunnen programmeren en maken”, zegt Frank Smets over wat hem op het idee van Pro4CNC heeft gebracht. “In mijn eentje kan ik de wereld niet veranderen. Maar ik denk wel een beetje mee te kunnen helpen het personeelstekort aan te pakken.”

Lees verder in het digimagazine

 

Ook interessant

Veel gelezen

Pin It on Pinterest