ASML houdt de gemoederen bij de toeleveringsindustrie in de Benelux bezig. Dat blijkt duidelijk uit het lijstje met de meest gelezen artikelen van 2019. De top 3 meest gelezen artikelen hebben alle te maken met ASML. Maar lezers zoeken ook informatie over het verbeteren van de productiviteit. Meer spanen maken trekt de aandacht.

De aankondiging door ASML dat toeleveranciers hun 3D modellen via Teamcenter zelf moeten downloaden, staat met bijna 1500 views bovenaan het lijstje van meest gelezen artikelen. Begrijpelijk als je bedenkt hoe groot de impact is die het Veldhovense bedrijf op de toeleveringsindustrie in Nederland heeft.

ASML: toeleveranciers krijgen toegang tot teamcenter

Het eerste verslag over Verspanen 2019, waarin MBD projectleider Leo Broers (ASML) zei dat de digitalisering in de maakindustrie wel degelijk een revolutie is, staat op de tweede plek met net geen 1300 views.

Digitalisering wel degelijk een revolutie

De top 3 wordt afgerond met het bericht naar aanleiding van de Q2 cijfers van ASML dat de druk op e supply chain verder wordt opgevoerd (1086 views)

ASML voert druk op supply chain verder op

De rest van de top 10

Chiron en Gühring frezen 8 kilo staal per minuut

CS Metaalbewerking freest complexe ophanging in 2 opspanningen op 3-asser

Verdient de maakindustrie nog wel geld?

Machinebouwers zien orders snel opdrogen

DMG Mori opent na recordjaar vernieuwde huisvesting

Industrie 4.0: nu meedoen of straks afhaken

En Linkedin?

Op LinkedIn is het aantal volgens in 2019 sterk gegroeid (1687 momenteel). Toegegeven, velen zijn geïnteresseerd in de posts over 3D printen. Het artikel over de samenwerking tussen Additive Industries en het Fraunhofer Project Center @ UTwente trok zo’n 4500 lezers tot nog toe. Het artikel over de verwachting van DMG Mori om in 2020 zo’n 100 metaalprinters te verkopen trok ruim 3400 lezers. Toch trekken ook de artikelen over de verspaning veel aandacht. Het bericht over de samenwerking tussen BMO Automation en Hurco heeft tijdens de kerstvakantie toch bijna 2000 lezers getrokken. Het artikel over de Duitse machinebouwer Gerhard Schubert die met Ultimakers een nieuw verdienmodel ontwikkeld heeft, trok er ruim 3200. Koelsmeermiddelen beginnen steeds meer aandacht te trekken. Het artikel over het onderzoek door Fuchs trok op Linkedin zo’n 1500 lezers in enkele weken tijd. In september was de presentatie van Henry Van Haeff (2-S) over de CNC freesmachine in de cleanroom de topper met 4200 views. Uiteindelijk bleek het artikel over ASML dat toeleveranciers toegang biedt tot teamcenter ook hier de absolute topper met meer dan 8000 lezers.

Pin It on Pinterest