Steeds meer machinebouwers stoppen tijdelijk de productie. Nadat Hermle vorige week al aankondigde de fabriek stil te leggen, heeft Trumpf ook de bezetting tot een noodzakelijk minimum teruggebracht. DMG Mori gaat de Europese fabrieken de hele maand april sluiten. 


Beide concerns zeggen dat de gezondheid van medewerkers, partners en klanten voorop staat. DMG Mori zegt in een toelichting op het besluit, dat in overleg met de Ondernemingsraad is genomen, dat het tijdelijk stilleggen van de productie niet alleen bijdraagt aan de strijd tegen het Covid-19 virus, maar eveneens de werkgelegenheid zeker stelt in een tijd van instortende vraag en toenemende risico’s in de supply chains van de machinebouwer. Welke invloed de huidige crisis op de resultaten van het bedrijf zal hebben, is niet de voorzien op dit moment. Support en service aan klanten worden zo goed als mogelijk in de lucht gehouden. Het management en de OR hebben afspraken gemaakt over een snelle herstart van de productie, sales en services zodra dit vanuit het oogpunt van gezondheid is toegestaan.

Trumpf: bezetting drastisch verminderen

Ook Trumpf reageert op de gevolgen van de Coronacrisis. Met de OR is afgesproken dat de bezetting op de locaties Ditzingen, Gerlingen en Hettingen fors wordt teruggebracht. Het aantal medewerkers dat nog werkt, wordt significant gereduceerd, met name door het opnemen van overwerkuren die de medewerkers hebben. Enkel een aantal geselecteerde productie- en service afdelingen blijven operationeel. Voorlopig gelden de maatregelen tot 3 april. Daarna overweegt Trumpf voor een groot deel van de medewerkers werktijdverkorting. Waar mogelijk wil de machinebouwer dit uitbreiden naar alle locaties in Duitsland.

Bij Trumpf werken in Duitsland 7500 mensen, in de rest van Europa nog eens 3500. In Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Spanje treft Trumpf eveneens vergaande maatregelen om de gewerkte uren fors te verminderen.

1 gedachte over “DMG Mori en Trumpf leggen productie (grotendeels) stil

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest