Made-in-Europe.nu
Jacques Lanners

Hal 3 Messe Stuttgart wordt Ceratizit Jacques Lanners hal

Dat zat er natuurlijk aan te komen: de beurs in Stuttgart krijgt een Ceratizit-hal. Om precies te zijn: hal 3 van het complex heet de komende tien jaren Ceratizit Jacques Lanners Halle. Toevallig is het de hal waar tijdens de AMB de gereedschappengroep een van de twee stands heeft.

 

Ceratizit Group wil af van imago ‘hidden champion’

De Messe Stuttgart probeert bedrijven aan zich te binden door de hallen naar hen te noemen. “Het oorspronkelijke idee hierachter is om een band te creëren met bijzondere bedrijven”, zegt Ulrich Kromer von Baerle, president van de Messe Stuttgart. De AMB wordt de eerste beurs waarop de nieuwe naam voor de hal zichtbaar zal zijn voor alle bezoekers.

 

Stuttgart thuishaven voor Ceratizit Group

Ceratizit Group behelst tegenwoordig vier gereedschapmerken: naast WNT en Ceratizit Cutting Solutions zijn dat Klenk en sinds vorig jaar Komet. De laatste gereedschapfabrikant heeft het hoofdkantoor vlakbij Stuttgart. “Sinds de overname van Komet hebben we nu dus drie productielocaties in de directe nabijheid van de Messe Stuttgart. Daardoor voelt het voor ons aan alsof we een thuiswedstrijd spelen. En de AMB is de perfecte gelegenheid voor de inauguratie van de hal”, zegt Thierry Wolter, lid van de Raad van Bestuur van Ceratizit Group.

 

Genoemd naar kleinzoon van een van de grondleggers

Over de naam heeft men niet lang hoeven na te denken. Jacques Lanners is de kleinzoon van een van de twee oprichters van Ceratizit en is voor velen nog steeds synoniem met de naam Ceratizit. Als voorzitter van de Raad van Bestuur heeft hij het mee vorm gegeven zoals het nu is. “Jacques Lanners staat synoniem voor de innovatiedrift, klantfocus en lange termijn denken, de drijfveren achter het succes van Ceratizit Group”, aldus Thierry Wolter. Jacques Lanners was in 2002 een van de initiatiefnemers van de fusie van Cerametal, de onderneming opgericht door zijn grootvader, en Plansee Tizit. Hieruit is Ceratizit voortgekomen. Hij is eveneens de architect achter de overname van Komet Group. De onderneming heeft de omzet inmiddels vergroot tot meer dan 1,1 miljard euro.

 

De kampioen wil zichtbaar worden

Met de naam prominent op hal 3 investeert de gereedschappenfabrikant in uitbreiding van de pr-activiteiten. “We willen komende jaren af van het bestaande beeld van een verborgen kampioen”, aldus Wolter.

WNT, een van de gereedschapmerken binnen de groep, heeft ook in Nederland plannen om flink te investeren. Meer hierover kun je binnenkort lezen in Solutions Magazine

Foto: een simulatie hoe de hal er straks gaat uitzien.

 

Pin It on Pinterest