Gereedschapsfabrikant Walter sluit de vestiging in Frankfurt. Het bedrijf heeft aangekondigd dat in de loop van dit jaar de productie wordt overgeheveld naar de andere locaties in Duitsland. Voorjaar 2021 moet de operatie zijn afgerond.


De concentratie van de productiecapaciteit in Duitsland heeft alles te maken met de veranderde marktomstandigheden, laat het concern weten. “We zien een markt die momenteel afvlakt en moeten nu maatregelen treffen als we onze concurrerende marktpositie en winstgevendheid in stand willen houden”, zegt Richard Harris, bestuursvoorzitter van Walter AG.

Huidige productiecapaciteit in Duitsland in stand houden is eerdaags niet meer rendabel

Richard Harris, bestuursvoorzitter Walter AG
De fabriek van Walter in Frankfurt gaat voorjaar 2021 dicht.

In de fabriek in Frankfurt werken 200 mensen. De directie gaat in overleg met de ondernemingsraad om de gevolgen voor de medewerkers zo beperkt als mogelijk te houden. Richard Harris zegt dat het binnenkort niet meer rendabel is om de huidige productiecapaciteit in Duitsland in stand te houden. In Duitsland is de verhouding tussen behaalde omzet en de productiecapaciteit uit het lood is geslagen.

Internationaal wel verder groeien

Het lijkt bij Walter vooral een Duits – of Europees? – probleem te zijn, want internationaal wil de onderneming verder groeien. “De meeste groeikansen zien we komende jaren in Azië Pacific en in de VS”, aldus de bestuursvoorzitter. Volgens hem staat het bedrijf er goed voor om de internationale positie verder te versterken en om als ontwikkelingspartner van klanten te fungeren. Afgelopen jaar is bij Walter het accent al richting buitenlandse markten verschoven. Begin dit jaar heeft de gereedschapsfabrikant in de VS nog Melin Tool Company overgenomen. Dit is een fabrikant van volhardmetalen en HSS gereedschappen voor de verspanende industrie. Melin Tool groeit met name hard met de VHM schachtfrezen.

Walter heeft de voorbij jaren veel geïnvesteerd in Industrie 4.0 oplossingen voor de verspanende industrie, die ondergebracht zijn in een aparte onderneming.

Pin It on Pinterest