Harm Kort (73), voorzitter van Stichting Verspanersforum, is benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Harm is een van de vele Nederlanders die de Koninklijke Onderscheiding door het Coronavirus met vertraging overhandigd heeft gekregen.


Harm heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt in de verspaning. Afgestudeerd als werktuigbouwkundige en begonnen als programmeur bij Thomassen Machinefabriek waar hij veel praktijkervaring heeft opgedaan, is hij uiteindelijk als vertegenwoordiger bij Sandvik Coromant beland. Door zijn gedrevenheid heeft hij zich opgewerkt tot succesvol verkoopleider bij Sandvik Coromant Nederland.

Russische markt ontwikkeld

Omdat de directie uit Zweden had besloten om Sandvik Nederland, Sandvik België en Luxemburg samen te voegen tot Sandvik Benelux en aangezien Harm zijn pensioengerechtigde leeftijd naderde en veel kennis van zaken had werd hem gevraagd of hij kans zag om de Russische markt te ontginnen. Een kolfje naar zijn hand. In een periode van zes jaar heeft hij het gehele verkoopapparaat in Rusland op poten gezet. Uit die tijd stamt het vele lesmateriaal dat Harm ontwikkeld heeft en dat hem de laatste jaren van pas is gekomen.

Ambassadeur voor de maakindustrie

Harm Korts grootste zorg na zijn pensionering was dat de Nederlandse maakindustrie schade oploopt door het verdwijnen van kennis op de werkvloer. Daarom heeft hij zich in 2012 aangesloten bij het Verspanersforum en heeft verder lesmateriaal ontwikkeld en trainingen verzorgd. Dat doet hij zowel voor het Verspanersforum als Verder in Techniek. Ondanks zijn leeftijd is hij nog steeds gedreven en vol passie over de verspaningstechniek. Als ambassadeur van de Nederlandse maakindustrie en als voorzitter van Stichting Verspanersforum zet Harm zich nog steeds in voor de sector.

Burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven heeft hem de Ridderorde opgespeld.

Pin It on Pinterest