Leitz CMM

Hexagon heeft een snellere manier ontwikkeld voor inspectie blisks voor de luchtvaartindustrie. Het meten op een Leitz CMM kan in de helft van de tijd gebeuren vergeleken met de huidige situatie. De controle na het frezen van een blisk vergt nog slechts uren met de Leitz Reference HP HTA oplossing.


Hexagon MI, dat volgende week het online event rond Industrie 4.0 organiseert, combineert de Leitz Reference CMM met de HP-0 non-contact lasersensor en speciaal ontwikkelde software in één totaaloplossing.

Smart Manufacturing Virtual Open House toont oplossingen voor Industrie 4.0 in de productie

Complexe meetprocessen

Blisks hebben complexe geometrieën, waardoor ze moeilijk en tijdrovend te inspecteren zijn. De Leitz Reference HP HTA oplossing werkt samen met Hexagon’s HP-O contactloze interferometrische lasersensor en Bladed Rotors Measurement software om nauwkeurige inspectiegegevens te leveren in korte tijd. Hexagon’s Bladed Rotors Measurement software maakt gebruik van een combinatie van parametrische technieken, geautomatiseerde baanplanning voor aerodynamische metingen en botsingvermijding om de tijd voor het maken van meetroutines tot wel 70% te verminderen. Ook het uitvoeren van de metingen zelf vergemakkelijkt. De scansnelheid van de taster kan automatisch worden aangepast aan de complexiteit van het oppervlak én de nauwkeurigheid die men op bepaalde punten verlangt.

Virtual Open House

Deze nieuwe meetoplossing voor de luchtvaartindustrie is een van de onderwerpen die volgende week aan bod komen tijdens het Smart Manufacturing Virtual Open House (14-16 juni). Verdeeld over meer dan 20 sessies presenteren sprekers van Hexagon actuele thema’s op het vlak van slim produceren. Deze onderwerpen lopen uiteen van additive manufacturing tot autonome productie, slimme machinebesturing en voorspellend onderhoud. “Onze Smart Manufacturing Virtual Open House biedt een geschikt moment voor gebruikers en managers om hun aanpak van smart manufacturing te heroverwegen en op te frissen vanuit het comfort van hun huis of kantoor,” verklaart Keith Perrin, Industry Director bij Hexagon MI. Zoals de naam zegt, kiest Hexagon dit jaar voor een volledig virtueel evenement.

Keynotelezing

Keith Perrin, Industry Director bij Hexagonen leider van het Smart Manufacturing Initiative geeft de 14e juni samen met Sachin Mathur de aftrap voor het evenement met een presentatie over hoe je smart manufacturing mogelijk maakt door de virtuele en fysieke werelden met elkaar te verbinden. Sachin Mathur werd onlangs door de Society of Manufacturing Engineers (SME) uitgeroepen tot een van de 25 leiders in het transformeren van productie.

Meer informatie vind je hier

FOTO: inspectie blisks wordt makkelijker en minder tijdrovend.

1 gedachte over “Hexagon MI halveert meettijd voor inspectie blisks

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest