Wilting

Op de Precisiebeurs 2021 presenteert Wilting voor het eerst de eigen 3D printfacility, waar inmiddels twee 3D metaalprinters van 3D Systems operationeel zijn. “Wij geloven in 3D printen”, zegt Adwin Kannekens, commercieel directeur. Voor onderdelen waar koeling, stroming of lichtgewicht van belang is, biedt additive manufacturing veel mogelijkheden. Meer dan bestaande productietechnieken.


Wilting heeft een 3D print facility gebouwd. Hier produceert de toeleverancier op twee 3D metaalprinters onderdelen voor klanten uit de hightech industrie. “En we staan open voor een derde machine”, zegt commercieel directeur Adwin Kannekens. Op de Precisiebeurs lanceert Wilting de printfacility officieel. Dan zou de derde machine wel eens snel kunnen volgen, want Adwin Kannekens ziet het begin van een omslag bij de klanten uit de hightech industrie.

Hightech toeleverancier heeft al twee 3D metaalprinters van 3D Systems operationeel

DMP 350
De beide 3D metaalprinters van Wilting die sinds een half jaar in Eindhoven operationeel zijn.

Begin dit jaar is de eerste DMP 350 metaalprinter van 3D Systems geïnstalleerd voor Titanium Grade 23; in het voorjaar volgde al de tweede, identieke machine voor Titanium Grade 1. Toepassingen in RVS laat Wilting 3D printen bij 3D Systems in Leuven, waar het al jarenlang mee samenwerkt. De ervaringen die Wilting heeft opgedaan, tonen aan dat de laserpoederbed metaalprinttechnologie voor manifoldachtige toepassingen productierijp is. De machines leveren een consistente kwaliteit en, belangrijk bij manifolds, onderdelen zijn 100% lekdicht. “Wij zien hier geen beperkingen meer”, zegt Adwin Kannekens.

Winnen van vertrouwen

De beschikbaarheid van een eigen printfacility vergemakkelijkt de samenwerking met klanten in die zin dat de projectmanagers veel sneller kunnen schakelen met name op het vlak van de maakbaarheid van ontwerpen. “Vanuit de printfacility krijgen ze nu sneller en gemakkelijker de ondersteuning. Daarnaast kunnen we de 3D printers beter integreren in onze kwaliteitsborging.” Adwin Kannekens vindt de inbedding van de technologie in de reguliere kwaliteitsborging bij Wilting belangrijk. Daarom is hij blij dat de toeleverancier de medewerkers voor de 3D printfacility heeft kunnen rekruteren uit de eigen medewerkers. Die hebben kwaliteit en kwaliteitsborging in hun DNA.

Betere eindproducten leveren

Nederland loopt achter als het om additive manufacturing van hightech onderdelen gaat. Adwin Kannekens zegt dat dit deels komt door gebrek aan vertrouwen in de technologie bij de OEM’ers. Dat laatste is niet altijd terecht. “Wij moeten dat vertrouwen winnen, maar opdrachtgevers zullen ook met reële eisen moeten komen.” Want hij is overtuigd dat Wilting met deze technologie de klanten uiteindelijk betere oplossingen kan aanbieden.

Het volledige artikel over de 3D printfacility van Wilting kun je lezen in de november editie van Solutions Magazine.

Wilting presenteert de AM-activiteiten op 10 en 11 november op de Precisiebeurs in Den Bosch

2 gedachten over “Wilting produceert in eigen 3D printfacility hightech componenten

Reacties zijn gesloten.

Pin It on Pinterest