scsn

Holland Capital is als investeerder ingestapt in de ontwikkelaar van low-code oplossingen en systeemintegraties Appronto. Tegelijk kondigt de investeringsmaatschappij aan dat Appronto, cards PLM Solutions, Magnus Digital en Dimensys gaan samenwerken rond het thema digitale transformatie.


Door de krachten te bundelen, willen de vier bedrijven binnen de technologieën van SAP, Siemens, Mendix en Boomi in Nederland marktleider worden en in Europa een top 5 positie gaan innemen. Erik Burghoorn, CEO van cards PLM Solutions: “Digitale transformatie is een zeer actueel en sterk groeiend thema voor onze klanten. Het is zelfs extra gestimuleerd door de COVID pandemie. De combinatie van kennis en ervaring binnen SAP, Mendix en Siemens maakt ons een zeer sterke partner voor klanten, zowel lokaal als internationaal.”

Vier bedrijven uit Holland Capital portfolio willen Europese top 5 positie in digitaliseringsvraagstukken

Eric Burghoorn.

Complementaire technologieën

De vier bedrijven blijven onder hun eigen naam opereren. Ze hebben echter allemaal dezelfde investeerder aan boord: Holland Capital. Deze ziet mogelijkheden om door de samenwerking tussen de bedrijven te intensiveren, meerwaarde te creëren voor onder meer de maakindustrie die volop bezig is met de transitie naar Industrie 4.0. “Digitale transformatie de maakindustrie maakt een enorme groei door. Met deze krachtenbundeling van complementaire technologieën, zijn we goed gepositioneerd om invulling te geven aan de marktvraag”, zo zegt Ewout Prins, Managing Partner bij Holland Capital. De samenwerking moet ervoor zorgen dat klanten een compleet advies en oplossing krijgen als het om de digitale transformatie gaat.

Maakindustrie en andere sectoren

Samen hebben de vier bedrijven meer dan 320 medewerkers in dienst, actief met het thema digitale transformatie. Naast de maakindustrie richten ze zich op sectoren als logistiek, bouwnijverheid, infrastructuur en nog enkele andere. Cards PLM Solutions is hierbij de PLM solutions provider, met de nadruk op de oplossingen van Siemens Digital Industries. Appronto, het jongste bedrijf van het viertal, ontwikkeld 2013 op het Mendix-platform van SAP low-code oplossingen voor het digitaliseren van processen, bijvoorbeeld Supplier Portals om de samenwerking in de keten te optimaliseren. Op het Boomi integratieplatform realiseert het complexe systeemintegraties, bijvoorbeeld voor realtime- voorraad-, order- en productinzicht.

Dimensys ondersteunt bedrijven bij het realiseren van operational excellence van hun bedrijfsprocessen. Het maakt de levenscyclus van assets en producten inzichtelijk, voorspelbaar en repeteerbaar. Daarbij worden de oplossingen van SAP ingezet. Magnus Digital is eveneens SAP-partner en levert met 100 consultants diensten rond de digitale trasnformatie, data-analytics, ERP implementaties en low-code oplossingen.

Pin It on Pinterest