Grinding Academy

De Zwitserse slijpmachinegroep United Grinding heeft samen met Titans of CNC de Grinding Academy opgericht. In de komende tijd zullen er gratis online lesmodules beschikbaar worden gesteld, met als doel studenten het volledige spectrum van slijpen bij te brengen.


De samenwerking tussen de machinebouwer en de Amerikaanse organisatie werd eerder dit jaar al aangekondigd. Nu krijgen de plannen concreet vorm. Titans of CNC is in Californië gestart met een eenvoudige leerwerkplaats. Hieruit is een CNC-opleidingsplatform voortgekomen dat wereldwijd door tal van partijen wordt gebruikt, op verschillende niveaus. Titans of CNC heeft op social media kanalen meer dan een miljoen volgers.

Vier slijpmachines voor Grinding Academy

In de machinehal van Titans of CNC in Texas staan inmiddels vier slijpmachines van United Grinding: de profielslijpmachine Blohm Planomat XT; de rondslijpmachines Studer favorit en Studer S41 en de gereedschapslijpmachine Walter Helitronic Vision 400L. “De slijpacademie zal de studenten het volledige spectrum van het slijpen bijbrengen, van de basisbeginselen tot afgewerkte onderdelen. En het lesprogramma zal altijd 100% gratis zijn”, zegt Titan Gilroy, CEO van het opleidingsinstituut. United Grinding wil met deze samenwerking de slijptechnologie bekender maken bij een grotere groep.

De Grinding Academy is inmiddels gestart met de eerste modules. Meer informatie vind je hier.

Pin It on Pinterest