Made-in-Europe.nu

Waar ligt groeimarkt voor Duitse machinebouwers?

De Duitse machinebouwers hebben in het eerste kwartaal van dit jaar hun export naar de VS met 16 procent zien toenemen. Naar Mexico groeide de export zelfs met 33%. Blijven deze twee markten hun belofte invullen, nu in Washington een president zetelt voor wie America first voorop staat? Tijdens de EMO 2017 in Hannover zal dit één van de vragen zijn die aan de orde komen in het seminar Metalworking Growth.

 

EMO 2017: seminar over groeikansen in wereldwijde machinemarkten

De keuze voor dit seminaronderwerp komt niet uit de lucht vallen. De Duitse machinebouwers hebben sinds enkele jaren hun hoop gevestigd op de VS en Mexico, landen waar ze tot verleden jaar fors groeiden . De VS vanwege de herindustrialisatie; Mexico omdat de maakindustrie hier booming is. Maar blijft dat zo? Samen met Gardner Business Media organiseert de VDW tijdens de EMO (op 21 september) het seminar Metalworking Growth. Hierin neemt men de wereldwijde markt voor metaalbewerking onder de loep.

 

Optimisme bij Amerikanen

Dit jaar blijven de twee Amerikaanse markten het nog goed doen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit orders zijn die voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn afgesloten. Toch blijkt Travis Egan, uitgever van het Amerikaanse vakblad Modern Machine Shop, optimistisch. Hij merkt dat bij de producenten zowel in de VS als Mexico momenteel de stemming positief is. Hij ziet volop kansen, ook al is de bereidheid om nieuwe orders te plaatsen in Mexico in de eerste maanden van dit jaar afgenomen, terwijl die in de VS aarzelend is. Steve Kline Jr., Director of Market Intelligence bei Gardner Business Media (GBM), zal tijdens het seminar de deelnemers informeren over de investeringsplannen van Amerikaanse bedrijven. Kline werkt al tien jaar als marktonderzoeker en zal zelfs tot op technologieniveau aangeven wat de Amerikaanse maakindustrie van plan is. Pete Zelinski, chefredacteur van Modern Machine Shop, ziet overigens vooral bij het mkb in de VS de investeringsvraag toenemen, “Die zien grote kansen in de toepassing van nieuwe technologie, zoals additive manufacturing.”

 

Herstelt de Amerikaanse markt zich verder?

 

TIP: Lees het artikel over de wereldwijde markten voor CNC machines in het Jaarboek Verspanen 2017 

Lange adem nodig in Mexico

In Mexico zal het aankomen op een lange termijn strategie, zelf Claude Mas, uitgever van een vakblad in Mexico. De komende 20 jaar ziet hij vooral kansen ontstaan doordat in Mexico een jaarlijkse groei van 4 tot 5 procent wordt verwacht. Mexicaanse babyboomers zullen de komende 20 jaar de vraag naar consumentenproducten sterk doen groeien. Tot nog toe wordt slechts 20% van de productie in Mexico in eigen land afgezet. Als die binnenlandse vraag toeneemt, ontstaan er eveneens mogelijkheden voor de maakindustrie.

Het seminar Metalworking growth vindt op donderdag 21 september plaats in het Convention center in Hannover, waar die week de EMO 2017 doorgaat. Deelname kost 85 euro (ex BTW). Het seminar duurt van 10 – 12 uur.

 

1 comment

Pin It on Pinterest