Made-in-Europe.nu

SAP, Siemens en T-Systems willen digitaliseren industrie versnellen

SAP, Siemens en T-Systems slaan de handen ineen om de digitalisering van de industrie te versnellen. Met hun ecosysteem willen de drie techbedrijven samen het concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven versterken door het versneld verbeteren van de time-to-market, productiviteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Hierbij vallen ze terug op hetgeen in de Duitse thuismarkt op het gebied van industrie 4.0 al is gerealiseerd.


De drie Duitse bedrijven hebben hun plannen toegelicht tijdens het kick-off event Together for Industry 4.0. Hun initiatief komt in navolging van het Duits-Nederlandse innovatiepact. Door de integrale benadering gaan klanten sneller resultaat boeken als het om digitalisering van de industrie gaat. Siemens, SAP en T-Systems zijn overtuigd dat de samenwerking ook zal leiden tot oplossingen waar nieuwe standaarden uit voortkomen. Daar profiteren zowel de Nederlandse als de gehele Europese industrie van.

Integrale aanpak moet digitalisering en verduurzaming van de industrie versnellen

Transparantie en meerwaarde

De Duitse techbedrijven zien de behoefte aan smart factory-oplossingen toenemen. Ook vraagt de markt om meer transparantie van productieprocessen en logistieke ketens. Met het volwassen worden van de technologische componenten van industrie 4.0, zoals industriële IoT (IIoT), 5G campus-netwerken, AI & machine learning en zowel edge als de cloud, kunnen bedrijven meerwaarde halen. Door de integratie van consultancy, geavanceerde operationele technologie en IT-diensten van de drie bedrijven en het openstellen van hun ecosystemen, kunnen de maatwerk oplossingen sneller succesvol toegepast worden. “Klanten verwachten dat kwalitatief hoogwaardige producten snel worden geleverd. Dat vraagt om een optimalisatie van de end-to-end supply chain”, zegt Rinse Tamsma, Managing Director SAP Nederland. “De supply chain moet wendbaar zijn, interactie mogelijk maken en mede door de inzet van Industrie 4.0 de productiviteit verhogen. Ook moet de supplychain zo duurzaam mogelijk zijn ingericht zodat de klimaatdoelstellingen worden gehaald. Wendbaarheid, interactie, productiviteit en duurzaamheid zijn wat ons betreft de vier kernbegrippen.”

Coronapandemie maakt belang wendbaarheid en schaalbaarheid zichtbaar

Transformatie gaat te traag in Nederland

Volgens Dirk De Bilde, CEO Siemens Nederland, heeft de coronapandemie het belang van schaalbaarheid en efficiency nog eens benadrukt. Bedrijven moeten snel kunnen inspelen op veranderende omstandigheden. “Ondanks de goede basis gaat dit proces in Nederland momenteel te langzaam, vergeleken met de andere top innovatieve landen. Niemand kan deze transformatie alleen, daarom zetten we met deze samenwerking een voorbeeld.” Het vertrekpunt voor de drie bedrijven is een open samenwerking. Dit betekent dat ook andere partijen kunnen aansluiten bij het ecosysteem, De drie bedrijven hebben volgens Sake Algra, Managing Director T-Systems Nederland, al aangetoond dat ze kunnen samenwerken en bedrijven in de waardeketen kunnen verbinden. “Een recent voorbeeld is Catena-X, waar we al samenwerken om een veilige en gestandaardiseerde data-uitwisseling voor de automobielindustrie mogelijk maken. Wat ons betreft een rolmodel voor andere sectoren.”

1 comment

Pin It on Pinterest