Made-in-Europe.nu
Makino iQ300
Om de rondheid van de microfrezen te garanderen worden deze in de iQ300 geslepen.

Bert Kleinmann nieuwe directeur Makino Europe

Makino heeft Bert Kleinmann benoemd tot directeur van Makino Europe. De voorbije twintig jaar heeft hij bij Matsuura in Duitsland gewerkt als directeur. Hij gaat vanuit het Europese hoofdkantoor in Kirchheim u. Teck de Europese tak van de Japanse machinebouwer aansturen.


Bert Kleinmann is 1 oktober in zijn nieuwe functie gestart. Sindsdien heeft hij al de eerste punten benoemd waar hij de komende tijd prioriteit aan wil geven. “Allereerst geven we voorrang aan klanttevredenheid en op de tweede plaats het intensiveren van onze verkoopactiviteiten in Duitsland om dichter bij de klanten te komen”, zegt Kleinmann.

Bert Kleinmann, de nieuwe directeur Makino Europe.

Verbetering after sales

Om de klanttevredenheid te verbeteren, gaat Makino Europe het tempo verhogen in de after sales service. Bert Kleinmann wil een intensievere relatie met klanten opbouwen om beter te begrijpen wat hun noden zijn. Hiervoor gaat hij onder meer digitale tools inzetten. Twee andere aandachtsgebieden voor de nieuwe directeur zijn preventive maintenance en het verbeteren van de efficiency van de interne processen in de Europese organisatie. “We willen preferred-supplier zijn voor leidende bedrijven in een aantal verschillende productieve industrieën,” zo vat hij het doel samen waar het Makino team aan gaat werken. In de sterk concurrerende markt voor high-end horizontale, verticale en 5-assige bewerkingscentra en EDM, weet Bert Kleinmann uit ervaring dat de enige weg vooruit een tweezijdige benadering is: “Mijn missie is het creëren van een excellente organisatie die de producten die we maken, waarmaakt.”

Bij Makino Europe werken zo’n 300 mensen, verspreid over de verschillende technology centers in Duitsland, Italië, Frankrijk, Slovakije, Polen en Rusland. In Nederland is Laagland dealer voor Makino Europe.

1 comment

Pin It on Pinterest