Made-in-Europe.nu
Hittech Landes

Hittech Group krijgt via overname Landes toegang tot aerospacemarkt

Hittech Group heeft de Emmense precisieverspaner Landes High-End Machining overgenomen. Hiermee haalt Hittech kennis in huis van geautomatiseerde productie en van de aerospacemarkt, inclusief de bijbehorende relevante kwaliteitssystemen. Landes is onder andere toeleverancier voor de JSF maar ook voor de Airbus A350. Hittech Landes wordt de derde Nederlandse precisieverspaner binnen de Hittech Group.


Landes gaat nu verder onder de naam Hittech Landes, op dezelfde locatie in Emmen. De nieuwe eigenaar is van plan verder te investeren in de ontwikkeling  van de locatie Emmen.

Enkele precisiecomponenten die Landes in 2014 op de Precisiebeurs toonde.

Investeringsplannen gaan door

Daar werken momenteel 30 medewerkers, die jaarlijks een omzet van rond de 6 miljoen euro genereren met het verspanen van complexe componenten en samenstellingen. Landes is actief in sectoren zoals de halfgeleider-, luchtvaart- en procesindustrie. Overwegend worden titanium, aluminium en hooggelegeerd staal verwerkt alsmede superlegeringen. De overname moet ertoe leiden dat Landes verder kan gaan groeien. De plannen van Landes voor -nieuw- en verbouw en de bijbehorende investeringen in het machinepark en de technologie-ontwikkeling, zullen onder de nieuwe eigenaar doorgaan.

Voorloper in automatisering

Al direct vanaf de start heeft Landes waar het kan geautomatiseerd. Herman Koning, directeur van Landes, zei hier vorig jaar in een interview met Dutch Techzone over dat automatisering een van de voorwaarden is binnen de tak van sport waarin het Emmense bedrijf actief is. “Naast de hoge kwaliteit die wij leveren is ook de productiecapaciteit en productiesnelheid met betrekking tot automatisering belangrijk.” Inmiddels staan er in Emmen meerdere geautomatiseerde bewerkingscellen die 5.500 tot 6000 spindeluren per jaar maken. Na de automatisering is het bedrijf ook al ver met de digitalisering door de koppeling van het ERP-systeem aan de geautomatiseerde productiecellen. Het bedrijf is ook al ver met werken met Model Based Definition.

Hittech Group heeft al meerdere bedrijven in de precisieverspaning: Hittech Bihca, Hittech MPP en Hittech Wemac in Maleisië.

Op de foto: Sander van der Laan en Herman Koning, de twee verkopende eigenaren van Landes, samen met Eric Driessen, CEO van Hittech Group. Sander van der Laan blijft actief binnen de onderneming; Herman Koning zal binnen twee jaar afscheid nemen van de onderneming.

Pin It on Pinterest