Made-in-Europe.nu
In 2021 organiseert Ucimo de EMO. Maar men wil volgend jaar al verbeteringen zien.

Fors herstel machinemarkt in 2021 zal verliezen niet goedmaken

De wereldwijde markt voor CNC werktuigmachines zal komend jaar met ruim 18 procent herstellen. In de Europese markt zal het herstel het sterkste zijn (23,5%), in Azië het zwakste (15,6%). Deze cijfers zijn bekend gemaakt tijdens de presentatie van de EMO 2021 aan de Japanse markt. De Italiaanse markt, dit jaar zwaar geraakt door de covid-19 pandemie, zal komend jaar krachtig herstellen.


Althans, dat zijn de voorspellingen van Oxford Economics, het onderzoeksinstituut waarmee CECIMO samenwerkt als het om economische cijfers over de werktuigmachinemarkt gaat. Hiermee herstelt de machinemarkt volgend jaar maar ten dele van de klappen die dit jaar worden uitgedeeld. De verwachting is namelijk dat 2020 voor een krimp met 23,4% gaat zorgen. Hier staat dan een verwachte groei van 18,4% in 2021 tegenover.

Italië een van de sterkste groeimarkten in 2021, uitgelezen kans voor EMO Milano

De EMO Milano komt in een jaar dat de Italiaanse machinemarkt herstelt van de klappen in 2020.

Italië mee aan kop in herstelfase

Tijdens de online persconferentie maakte de organiserende Italiaanse organisatie van de EMO Milano bekend dat Italië met 38,2% en Duitsland met 20,9% in 2021 een sterke opleving zullen laten zien. Ook in de jaren daarna, 2022 en 2023, verwachten de onderzoekers van Oxford Economics sterke groei in Italië en Duitsland. De EMO komend najaar in Milaan is dan ook, aldus de organisatoren, een uitgelezen kans voor de Japanse machinebouwers, dit jaar goed voor 9% van de totale import van machines in Italië, oftewel zo’n € 126 miljoen van de totale importwaarde van €1,4 miljard. In 2015, de laatste keer dat de EMO Milano plaatsvond, hebben 63 Japanse exposanten deelgenomen aan de metaaltechnologiebeurs.

Digitalisering highlight van EMO Milano

Een van de highlights van de EMO Milano moet EMO Digital worden, een speciaal deel van de beurs waar het potentieel van digitalisering in de metaalbewerking gedemonstreerd zal worden. Ook komt er een Start Up Area en een Speaker Corner, naar experts korte diepgaande presentaties over technologische ontwikkelingen zullen geven. Tijdens de persconferentie werd eveneens bekend gemaakt dat de EMO in 2023 en 2025 weer in Hannover op de beursagenda staat, om in 2027 terug te komen naar Milaan.

De EMO Milano duurt van 4 tot en met 9 oktober 2021

Pin It on Pinterest