Made-in-Europe.nu
Geert Hellings

Geert Hellings neemt afscheid van Mikrocentrum

Na ruim 18 jaar vertrekt Geert Hellings bij Mikrocentrum. per 1 juli legt de algemeen directeur zijn functie neer. “Nu de organisatie in alle opzichten klaar is om een nieuwe fase in te gaan, laat ik het schrijven van dat nieuwe hoofdstuk graag over aan mijn opvolger.”


Geert Hellings noemt het zelf een weloverwogen persoonlijke beslissing om deze zomer te stoppen. “Door Covid-19 zet ik deze stap iets later dan ik persoonlijk had gepland. Dat vind ik niet erg. Ik ben blij dat we Mikrocentrum, samen met alle collega’s en onze relaties, door deze lastige coronaperiode heen hebben kunnen loodsen.”

Kennis- en netwerkorganisatie klaar voor een nieuwe fase

In alle opzichten gegroeid

Sinds hij in mei 2003 is aangetreden als directeur van de kennis- en netwerkorganisatie voor de (Nederlandse) hightech- en maakindustrie, is Mikrocentrum in alle opzichten gegroeid. “Ik ben trots op wat Geert samen met het team én al onze andere stakeholders heeft gerealiseerd”, zegt Roel Fonville, voorzitter van het Bestuur van de Stichting Mikrocentrum Nederland. “Hij heeft een gezonde, stabiele kennis- en netwerkorganisatie ingericht die op de kaart van de Nederlandse én internationale high tech industrie staat. Hij laat een organisatie achter die klaar is voor de toekomst.” Het aantal leden van het High Tech Platform is toegenomen tot bijna 600 en meer dan 6.000 cursisten volgen jaarlijks zo’n 600 cursussen (170 cursustitels). Het aantal bezoekers van de vakbeurzen en themadagen bedroeg in 2019 ruim 19.000. En het aantal medewerkers is meer dan verdubbeld tot 50 vaste medewerkers, 150 freelance docenten en 25 overige freelance-medewerkers.

Kennis- en netwerkrol geïnnoveerd

Mede door de verhuizing naar het multifunctionele pand op De Run in Veldhoven, heeft Mikrocentrum de kennis- en netwerkrol voor de maakindustrie kunnen innoveren én aanpassen aan wat de industrie op dit vlak verlangt. De afgelopen maanden zijn benut voor het ontwikkelen van diverse online cursussen en webinars en om de organisatie klaar te maken voor een herstart van grootschaligere activiteiten. Geert Hellings: “We zijn de coronaperiode tot op heden goed doorgekomen. Als financieel gezonde organisatie hebben we de medewerkers en met hen alle expertise aan boord kunnen houden. De cursussen lopen alweer, online en vanaf vandaag ook weer fysiek. De verwachting is dat ook de evenementen vanaf de zomer weer gaan plaatsvinden.” De verhuizing van de vakbeurzen naar een grotere accommodatie biedt ook nieuwe groeikansen. Geert Hellings vindt 1 juli dan ook een goed en logisch moment om het stokje over te dragen.

Mikrocentrum heeft samen met een externe partner een wervings- en selectieprocedure opgestart voor het aantrekken van de opvolger van Geert Hellings. De benoeming zal voor de zomervakantie plaatsvinden.

1 comment

Pin It on Pinterest